Ta möjligheten till kostnadsfri rådgivning

Automationscentralen är ett spännande inslag under Elmia Automation. Här kan du som funderar på att automatisera få kostnadsfri rådgivning från Robotdalen om just dina behov.
– Börja inte med att titta på automation, börja med att titta på processen, säger Bernt Henriksen som är en av experterna på plats.

Robotdalen satsar på flexibla automationslösningar för små och medelstora företag. Det handlar om förstudier, konceptprojekt och pilotinstallationer för att nå nya branscher och kreativa lösningar.

Under Elmia Automation finns Robotdalen i Automationscentralen i mitten av mässhall D.
– Det finns fortfarande luckor kvar att komma hit för att få kostnadsfri rådgivning. Funderar man på att investera i automation, men inte har så mycket kunskap, kan man få en oberoende utvärdering av våra experter, säger Åsa Nordin, biträdande chef på Robotdalen.

Vad det handlar om är helt enkelt att matcha leverantörens teknik med mottagarens, det vill säga den tillverkande industrins, behov.
Bernt Henriksen, en av Robotdalens experter, har haft flera lyckade möten och informella samtal under mässan.

Hans tips är att göra en förstudie och nulägesanalys för att sedan lista alla operationer som automationen ska ersätta.
– Det jag känner att de fått med sig är att de ska tänka lite annorlunda än i vanliga fall. Man måste tänka process innan man tänker lösning, säger Bernt Henriksen.

I Automationscentralen finns även Automation Region som arbetar för att synliggöra och stärka Sveriges automationsindustri.

En viktig fråga för Automation Region, som samarbetar med Robotdalen, är även att säkra branschens kompetensförsörjning för framtiden. Därför har de tagit fram barnboken Cax – den trettonde roboten som säljs på mässan.
– Ett viktigt område för oss är att berätta för barn och ungdomar vad automation är. Det här är ett exempel på hur man kan sprida budskapet på ett enkelt sätt, säger Mikael Klintberg, processledare på Automation Region.

Publicerad
2014-05-08
Bilder
Mikael Klintberg, processledare på Automation Region, Bernt Henriksen, expert hos Robotdalen, och Åsa Nordin, biträdande chef på Robotdalen, fanns alla på plats i Automationscentralen under torsdagens Elmia Automation.