Nu uppdaterar vi loggan!

2012 bytte mässan namn från Elmia Motek till Elmia Automation och nu är det dags för nästa steg med en uppdatering av loggan. Samarbetet med tyska Motek fortsätter men nu från och med nu speglar loggan liksom namnet vad mässan verkligen handlar om.

– För många är automation synonymt med industrirobotar, det är naturligtvis inte hela sanningen men vi vill öka tydligheten om vad mässan handlar om och framförallt ge känslan av rörelse. Både för att det är mycket liv och rörelse med robotceller och automationslösningar i drift på mässgolvet men även för att svensk tillverkningsindustri på inget vis står still i sin utveckling, säger Lina Kåvestam, projektledare för Elmia Automation.

Just robotautomation har blivit en av de viktigaste faktorerna för att stärka svensk tillverkningsindustri.

– Vi ser många nya kundgrupper och helt nya segment som intresserar sig för robotautomation. Man pratar om helt nya applikationer och möjligheter inom bland annat den grafiska industrin och träindustrin, möbler och hus, säger Johnny Jarhall, Sales & Marketing Director på YASKAWA Nordic AB och ordförande för SWIRA (Swedish Industrial Robot Association).

Elmia Automation är unik i konceptet med de tre huvudgrupperna bland utställarna; komponentleverantörer, robottillverkare och systemintegratörer. Med fem månader kvar till mässan är bokningstrycket mycket högt och 80 procent av hallen bokad.

– Pratar man med kollegor i branschen så vill ju alla vara med och visa sig på Elmia Automation eftersom det är den enda renodlade automationsmässan som finns i Sverige. Det finns inget liknande i hela Skandinavien, säger Johnny Jarhall.

Publicerad
2013-12-16
Bilder