Högt tryck och stort intresse för Elmia Automation 2014

Det börjar bli fullt på Elmia Automation – den ledande automationsmässan för tillverkningsindustrin. Med några månader kvar är nu så gott som alla monterytor bokade jämt fördelat mellan leverantörer komponenter, robotik och automationslösningar.

– Det visar att man väljer den här mässan som huvudmässa för automation, säger Reino Lager, försäljningschef på Festo, ett av de ledande globala företagen inom pneumatisk och elektrisk rörelseteknologi.

På Elmia Automation 6-9 maj 2014 visar de ledande komponent- och robotleverantörerna tillsammans med systemintegratörer fördelarna med automation och helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion. Den renodlade fackmässan är ett resultat av en långsiktig dialog med branschen. Sedan tidigare samarbetar mässan nära med Svenska Automationsgruppen (SAG) som är en allians mellan Transmissionsgruppen (TGS) och robotföreningen SWIRA. Strax innan årsskiftet skrevs även samarbetsavtal med Hydraulik- och Pneumatikföreningen (HPF). Ett antal av HPFs största medlemmar medverkar som utställare och i år kommer även HPFs teknikkongress ”Forum för drivkraft” arrangeras 5 maj i anslutning till mässan.

– Det viktigaste för våra besökare är att rätt utställare finns på plats på mässan! Utöver t.ex. Parker Hannifin, Festo, Bosch Rexroth och SMC blev nyligen PMC klara för mässan. Som komplement till utställningen har vi tillsammans med vårt utställarråd valt att fokusera på ett fåtal aktiviteter för att addera värde för besökarna, säger Lina Kåvestam, projektledare för Elmia Automation.

En sådan satsning är Automationscentralen i samarbete med Robotdalen, där besökare på mässan kan boka tid för att få kostnadsfri rådgivning kring automationsinvesteringar samt lyssna på korta föredrag med systemintegratörer. Ytterligare aktiviter med branschnära koppling på Elmia Automation är bland annat en introkurs i robotik i samarbete med ABB, halvdagsseminarium om t.ex. energieffektivisering, Yrkes-SM i mekatronik och industrielektronik. Parallellt med Elmia Automation går även Elmia Svets och Fogningsteknik som både är fullbokad sedan länge samt större än premiären 2012.

Publicerad
2014-01-22