Här kan man dammsuga allt som finns

Fyra mässor. Eller en bred, stor mässa med tydliga avdelningar. Hur man än väljer att se på det är vårens arrangemang med fyra parallella industrimässor på Elmia en fullträff. Det menar Svenska Automationsgruppen, SAG.

Bo Andersson och Manne Seifter, SAG, ser ett starkt koncept i vårens fyra industrimässor på Elmia.

I maj går Elmia Automation, Elmia Verktygsmaskiner, Elmia Svets- och Fogningsteknik och Elmia Plåt i hallarna bredvid varandra på Elmia. Utställarlistorna på är i princip fullbokade och klara, och intresset att besöka är stort. Kan det bli annat än succé?

– Det här är definitivt ett lyckat koncept, det kan vi se redan nu. Tidigare mässor för branschen har varit väldigt diffusa och spretiga. Om man som utställare inte vet vilken mässa man ska ställa ut på, hur ska då besökaren veta på vilken mässa hen ska gå, säger Manne Seifter, ordförande SAG och fortsätter:

– Allt som rör tillverkande industri samlas nu på ett och samma ställe. Man kan få en helhetsupplevelse där alla de olika affärsområdena smälter samman, men samtidigt är tydligt segmenterade i olika hallar. 

Både Manne Seifter och Bo Andersson, styrelseledamot SAG, poängterar vikten av att både mässorna och dess utställare är tydliga mot marknaden om vad som erbjuds.

– Det är oerhört viktigt för företagen att skicka rätt folk till mässan, som sedan kan komma hem med kreativt material. Här kan man dammsuga allt som finns. Alla ska hitta vad de letar efter. Och med den bredd och samtidigt den tydliga uppdelning som vi nu har, med fyra parallella mässor, är det målet fullt nåbart.  

Publicerad
2016-02-04