Fotbollsstjärnor möttes i Schunks monter

Den andra dagen av industrimässorna i Elmia såg en äkta stjärnduell.

Två av fotbollsvärldens mest respekterade målvakter, Jens Lehmann och Thomas Ravelli, mötte mässdeltagarna i Schunks monter.

Två av fotbollsvärldens mest respekterade målvakter, Jens Lehmann och Thomas Ravelli, mötte mässdeltagarna i Schunks monter.

Schunk har världens största sortiment av grip- och klämsystem med över 11 000 standardprodukter. Elmia Automation är företagets viktigaste mässa i Skandinavien. Satsningen är därefter. Lagom till mässans andra dag hade företaget bjudit in de före detta landslagsmålvakterna Jens Lehmann och Thomas Ravelli. Jens Lehmann, världsmästare med Tyskland och med klubbar som Arsenal, Borussia Dortmund och Stuttgart på meritlistan, är sedan 2012 ”Brand Ambassador for Precise Gripping and Safe Holding” hos Schunk.

Jens var som aktiv känd för sin uppfinningsrikedom och sitt mod att våga gå sin egen väg. Det vägde tungt när Schunk tog kontakt med den välkände burväktaren.

– Det har funnits många duktiga målvakter, men vi ville ha någon som passade väldigt väl med företagets profil. Jens Lehmann stämde in perfekt, säger Henrik Schunk, vd och managing partner hos Schunk. 

Jens Lehmann talade med beundran om Sverige, om Ikea, landets natur och den vänliga befolkningen. Han lovordade också Ravellis bravader i den oförglömliga straffsparksförlängningen i USA-VM 1994. Tysken utförde samma bragd i hemma-VM 2006, men menade i samtalet i Schunks monter:

– Tyskland brukar gå långt i varje VM-turnering. För Sverige var det en unik händelse att nå semifinal. Därför tycker jag att Thomas prestation var större. 

 

En svensktillverkad kantvikmaskin med förmåga att bocka åt båda håll. En sådan går att beskåda hos Cidan Machinery som ställer ut på Elmia Plåt. Maskinen är svår att missa. Den är på totalt 12,4 ton och erbjuder en bocklängd på mer än tre meter. 

I A-hallen, där Elmia Plåt hålls, är det kontinuerligt med programpunkter på scenen. I morgon finns exempelvis tillfälle att lyssna på Boel Wadman, Swerea IVF, som klockan 13.00 framträder under rubriken: ”Hur kan vi minska på spillet i tillverkningsindustrin?”

 

Under onsdagen diskuterades vikten av automation i svetsbranschen under ett seminarie på Automationscentralen. I panelen medverkade fem av svetsbranschens stora aktörer i Sverige. Och samtliga var överens – för att svenska svetsföretag ska kunna konkurrera i framtiden krävs en satsning på automation.

– Det måste investeras i flexibel automation, sade Lars Karlberg, affärsutvecklare på ABB.

 

Under torsdagen kan man få höra om de senaste trenderna inom svetsbranschen, som presenteras av bland andra Joakim Hedegård, Swerea.

 

Femton minuter efter stängning var det fortfarande stort pådrag i DMG MORI:s monter i B-hallen. Det tysk-japanska företaget har under mässans andra dag tecknat två stora affärer värda 22 miljoner kronor. För att inte nämna alla nya leads företaget har fått in. En minst sagt lyckad satsning, tycker Patrick Almquist, sales manager på DMG MORI Sverige.

Publicerad
2016-05-11