Automationscentralen har svaren

Ta chansen och få svar på dina frågor om automation. Eller varför inte mingla med branschfolk och lyssna på intressanta föreläsningar. AutomationsCentralen är den givna mötesplatsen under Elmia Automation.

Automationscentralen 2014

Hos AutomationsCentralen får du som besökare möjlighet till personlig rådgivning inom automationsfrågor. Här finns experter som ger konkreta tips på lösningar som passar just ditt företag.

– Allmänt handlar det om vad du ska tänka på innan du automatiserar och om ditt företag har rätt förutsättningar. Frågorna som brukar dyka upp är automation vid blandad produktion, hur man automatiserar korta serier och vad man ska tänka på när det gäller beställarkompetens, säger Ingemar Reyier, teknik- och applikationsansvarig för robotteknik på Robotdalen, som arrangerar AutomationsCentralen i samarbete med Elmia Automation, SAG och Automation Region.

På den öppna scenen lyfts även inspirerande kundcase genom korta föredrag och varje dag inleds med en paneldebatt kring ett specifikt tema.­

– Hur tänker de stora robotleverantörerna? Vilka är framtidens utmaningar? Det är några av frågorna som vi kommer att diskutera. Så passa på att träffa representanter från robotvärlden och få svar på just dina frågor, säger Ingemar Reyier. 

Tema på scenen dag-för-dag:

Tisdag

Maskinbetjäning och materialhantering. 

Onsdag

Automation – hinder och möjligheter inom svetsning? Hur tar vi nästa steg? 

Torsdag

Kollaborativa robotsystem. 

Fredag

Nya branscher och framtidsspaning.

Mer om AutomationsCentralen

Publicerad
2016-05-03