Affärsrace på Elmias industriarena

Att det råder stor investeringsvilja på Elmias industriarena råder det ingen tvekan om. Från det att dörrarna slogs upp till de fyra mässorna och fram till torsdagen har många affärer för stora miljonbelopp genomförts på mässgolvet. Och affärsracet ser ut att fortsätta.

– Vi har fler på gång, en hel del slutförs efter mässan, säger Jonas Whilborg, vd på Stenbergs.

Premiären av Elmia Verktygsmaskiner i Jönköping har inte kunnat få en bättre start. Utställarna i B-hallen är nöjda och nästan alla talar om stor investeringsvilja inom branschen. Redan på mässans första dag tecknades affärer för miljonbelopp. Och så har det fortsatt. Stenbergs, DMG MORI och Ahlsell Maskin är bara några av alla företag som har sålt maskiner på plats.

–        Det har varit ett otroligt bra tryck under hela dagen och vi är hittills mycket nöjda med vår mäss-satsning på Elmia. Vi kommer definitivt tillbaka, sa Patrick Almquist, Sales Manager på DMG MORI, efter onsdagens stängning. 

Även i A-hallen, där Elmia Plåt håller till, vittnas det om stor aktivitet. Utställarna bjuder på många spännande nyheter. Ett exempel är den industricontainer, i tre olika storlekar, som Maxon Sweden AB, lanserar under mässan.

– Det har varit ett otroligt stort intresse. Större än vi hade vågat tro. Vi har redan gjort affärer. En av de containrar vi ställt ut här i Jönköping kommer att gå med kunden hem på fredag, konstaterar Tomas Ymsjö, försäljningschef på Maxon. 

Hos Kontrollmetod, vars verksamhet bland annat bestod av oförstörande provning och materialanalys, har det varit febril aktivitet i montern.

– Det har varit jättemycket folk här och även om vi inte skriver kontrakt direkt, så har vi startat många dialoger som så småningom kommer att leda till affärer. Det är jag övertygad om, säger Magnus Brandt, säljare på Kontrollmetod, som ställer ut i en samlingsmonter på Elmia Svets och Fogningsteknik tillsammans med systerbolagen Axson, Meltolit och Fronius.

Vill du se prov på framtidens svetsare? Då kan du vid scenen i hall C se en livesändning från Yrkes-SM i svetsning, som pågår i Malmö. 

Kollaborativa robotar gick som en röd tråd genom hela dagen på Elmia Automation. Det började med en paneldebatt hos Automationscentralen och därefter berättade, i tur och ordning ABB, KUKA, Yaskawa och Universal Robotics vad just de har att erbjuda. Och det är en spännande framtid som de visar upp. Göran Manske på ABB pratar om ett paradigmskifte och att det gäller att vara med från början.

– Tänk efter, ta till er tekniken och kasta er in i det med hull och hår. Köp nu och ta de låga frukterna först. Om ni är tidigt ute går det snabbare att få snurr på det, sade han under paneldebatten.

Under fredagen blir det inte mindre spännande hos Automationscentralen när vi tar en titt in i framtiden och den fjärde industriella revolutionen. 

Vi ses!

Publicerad
2016-05-12