ABB färgar om tillverkningsindustrin

ABB tillhör de största utställarna på Elmia Automation. Bland dragplåstren i år finns den nya industriroboten, IRB 6700. Men leta inte efter en klassisk, orange robot på mässgolvet. IRB 6700 är nämligen den första industriroboten från ABB med den nya standardfärgen ”graphite white”. En färg som spelar en viktigare roll än man kanske tror. 

Orange blir grafitvitt
Under årets mässa visar ABB upp ett komplett erbjudande för tillverkningsindustrin. Störst fokus ligger på integrerad säkerhet och användarvänlighet. I montern finns bl a den nya roboten IRB 6700, som är ABB:s sjunde generation av industrirobotar. IRB 6700 är startskottet för ABB:s nya färgprofil, ”graphite white”. På sikt kommer alla automationsprodukter att få den nya färgen.

- Med IRB 6700 inleder vi en ny era för våra industrirobotar, med enklare underhåll och längre serviceintervaller. Den är vår mest kostnadseffektiva och pålitliga robot någonsin. Därför var det naturligt att IRB 6700 skulle bli först ut med den nya färgen. Tidigare var det mycket viktigare att robotar syntes väl i produktionen. Orange fungerade som en signalfärg och var ett sätt att öka säkerheten. Idag behövs inte det med våra avancerade säkerhetssystem. Den nya färgen ger också robotarna ett modernt uttryck, säger Stefan Drakensjö, Marknads- och försäljningschef på ABB Robotics.

 


Förutom demonstrationer och produktgenomgångar erbjuder ABB i samarbete med Elmia Automation möjligheten att prova-på robotprogrammering med verktyget RobotStudio, konferenslokal B4.

Publicerad
2014-02-28
Bilder
ABB graphite white
ABB graphite white