DETAB ECOMAT Automation AB

Ta med dina egna komponenter och testa dem i en DG Flex Feeder

På Elmia Automation 2016 har alla chansen att prova hur deras egna komponenter rör sig i en DG Flex Feeder. Med egna ögon kan man nu se och förstå hur detta geniala materialhanteringssystem tyst och skonsamt kontrollera och matar olika typer av komponenter. Ta med det antal som du vill kunna hantera per minut och få svar på hur många DG Flex Feeder din tillverkning behöver.
DETAB ECOMAT från Jönköping i Europa.
Jönköpingsbaserade DETAB ECOMAT har utvecklat den världsledande komponentmataren DG Flex Feeder som kommer att revolutionera materialhanteringen för alla företag som vill effektivisera sin verksamhet. DG Flex Feeder transporterar komponenterna tyst och skonsamt samtidigt som de övervakas av det intelligenta kamerasystemet ECOVISION 5000 som kan kontrollera, sortera, positionera och räkna. Redan nu finns ett antal installationer runt om i Europa. På Elmia Automation kommer en flera DG Flex Feeder presenteras med olika tillbehör från olika leverantörer – systemet är helt oberoende av vilken robot eller packmaskin som används.
Låg investering. Stora vinster.
"Samma arbete som västbaserade företag lägger i låglöneländer, kan nu ske i hemlandet” berättar Jens Einarson, VD på DETAB ECOMAT. ”Vi har faktiskt kunder som har flyttat tillbaka sin produktion till Sverige sedan de börjat använda DG Flex Feeder. Dessutom är vårt system en relativt låg investering som även är möjlig för mindre företag.”
Standardprodukter.
DG Flex Feeder, som finns i två storlekar, är en standardprodukter som kan levereras snabbare och kräver mindre underhåll än andras speciallösningar. De tillverkas i Jönköping där även kunderna kan komma med sina komponenter och provköra materialflödet så att de kan verifiera sitt kapacitetsbehov och hur många DG Flex Feeder de behöver. Något som nu även erbjuds på Elmia Automation 2016. DG Flex Feeder kan hantera upp till 200 komponenter i minuten i alla möjliga former och material i storlekar upp till 20 centimeter.
Kort igångsättning. Snabba omställningar.
”Vi har kunder som använder DG Flex Feeder för upp till 800 komponenter i olika former, storlekar och varianter. Hanteringen måste vara exakt hela tiden så att inget skadas. Vårt system klarar det och är dessutom enkelt att använda. I går startade vi en anläggning på en halvtimme” avslutar Jens Einarson.
Elmia Automation 10-13 maj. Provkör DG Flex Feeder i monter D02:32.
Läs mer på detabecomat.se.
Frågor besvaras av Jens Einarson, VD, 036-34 25 19, jens.einarson@detabecomat.se

http://www.detabecomat.se
Publicerad
2016-04-27
Bilder