SCHUNK Intec AB

Snabbväxlingschuck för svarvar med kortslagiga cylindrar

Snabbväxlingschuckar från SCHUNK är mycket ekonomiska vid svarvning av korta och medelstora serier.
Efter framgången med SCHUNK ROTA THW och kraftchuckar med kilstång introducerar nu SCHUNK det snabbaste backbytet för CNC-svarvar med kortslagiga cylindrar.

Universalkraftchucken SCHUNK ROTA NCX ersätter konventionella svarvchuckar utan snabbväxlingssystem (1:1) från asiatiska tillverkare utan att maskinen behöver byggas om eller att adapter behöver användas. Ställtiden minskas med upp till 80 % – och det betyder mer tid över för produktion. Inom 60 sekunder har du satt upp nya backar med repeternoggrannhet 0,02 mm. ROTA NCX är perfekt för finbearbetning och tung avverkning.

För maximal driftsäkerhet är chucken utrustad med ett fastlåsningssystem och närvarodetektering för backarna. Backsystemet med individuell reglering gör denna chuck särskilt intressant för dig som inte ännu har börjat använda snabbväxlingschuck. Alla typer av standardöverbackar med spår och not kan användas som överbackar. Universalchucken SCHUNK ROTA NCX finns på marknaden från och med hösten 2015 (i storlekarna 165, 215, 260 och 315, med chuckgenomgång mellan diameter 53 och 106 mm och inspänningskraft från 55 till 155 kN). Chucken kan användas både för invändig och utvändig fastspänning.

http://se.schunk.com/se_en/clamping-technology/#/series/rota-ncx
Publicerad
2016-05-02
Bilder