ifm electronic ab

Nya kompakta flödesgivare av Vortex-typ med användarvänlig TFT-display

De nya utrymmesbesparande enheterna från ifm electronic informerar användaren snabbt och tydligt om det aktuella volymflödet. Flerfärgsdisplayen kan roteras elektroniskt och man kan göra ett färgval för processvärden (rött/grönt). Tack vare de valbara processanslutningarna, G och R, kan enheterna installeras oberoende av riktning och läge. Dessutom är innovationen utrustad med en inbyggd temperaturmätning.
Pålitlig mätning med virvelprincip
Bakom en trubbig kropp integrerad i mätröret, genererar det strömmande mediet virvlar beroende på dess hastighet. Dessa virvlar detekteras av en piezokeramisk sensor. Om diametern är känd, möjliggör antalet virvlar bestämning av flödeshastigheten. Denna princip för flödesmätning är känd som virvelprincipen och är praktiskt taget oberoende av tryck- och temperaturvariationer hos mediet.

Användningsområde och teknik
De nya enheterna typ SV är bäst lämpade för användning i kylvattenkretsar. De kan användas för vatten med och utan ledningsförmåga. Det aktuella flödet och temperaturen matas ut som en standardiserad strömsignal (4 ... 20 mA), som frekvenssignal, kopplingsutgång eller via IO-Link som tillval. Tack vare virvelprincipen med sin enkla konstruktion kan givarna tillverkas göras till en låg kostnad och ha en intuitiv menystyrd inställning.

http://www.ifm.com/ifms/web/news/vortex-inline-volumetric-flow-sensors-with-user-friendly-dis.html
Publicerad
2016-03-24
Bilder