SCHUNK Intec AB

Ny verktygshållare för krävande precisionsbearbetning

SCHUNK utvidgar nu sitt program för högeffektiva hydrauliska verktygshållare med TENDO AVIATION. Efter introduktionen av den universella verktygshållaren TENDO E Compact 2010, fortsätter SCHUNK framgångarna genom att fokusera på krävande precisionsapplikationer, denna gång särskilt riktade mot rymd-och flygindustrin. Säkerhetsmekanism mot att verktygen kryper ur hållarna är delvis obligatoriskt i denna typ av industri.
TENDO AVIATION kombinerar styrkan från hydraulisk expansionsteknologi med de från Weldonhållare: Den övertygar med en permanent hög rundgångsnoggrannhet, en balanseringsgrad av G 2.5 at 25,000 min-1, perfekt vibrationsdämpning och en snabb och enkel verktygsväxling med hjälp av en insexnyckel.
För att använda verktyg med weldonskaft finns en integrerad antiurdragningsfunktion som garanterar lokalisering av verktyget och en formomslutande inspänning som förhindrar att verktyget kan dras ur hållare. Detta sammantaget gör att det går att hålla både höga form och lägeskrav.

Dessutom ger det för första gången möjlighet att använda både maskinens och hållarens fulla potential. TENDO AVIATION tillåter maximal överföring av vridmoment vid en bibehållen konstant hög precisions- och processäkerhet. Jämfört med traditionella Weldonhållare och värmekrymp, där rundnoggranheten avtar över tid, har TENDO AVIATION fantastiska fördelar. Den typiska synergin från rundgångsnoggranhet och vibrationsdämpning skyddar skäreggarna från urflisning, ger förlängd verktygslivslängd och garanterar mycket hög ytfinhet. Den jämna belastningen på maskinspindeln ger samtidigt längre serviceintervaller på maskinens spindellager.

http://se.schunk.com/se_en/clamping-technology/#/series/tendo-aviation
Publicerad
2016-05-02
Bilder