Evomatic

Maskinbetjäning och montering

Evomatic har sett en stor ökning av leveranser inom svensk industri för t.ex. montering och maskinbetjäning, varför vi lanserat standard robotceller inom detta område.
Cellerna innehåller standardiserad teknik för korta leverans & installationstider. Systemen är utrustade med lättanvända grafiska operatörspaneler, support via fjärruppkoppling och levereras med serviceavtal, allt för att säkerställa högsta tillgänglighet i cellerna.
I vår monter kommer det att finnas möjlighet att se både våra standardsystem för hantering och montering. Just monteringen är ett exempel på cell som vi levererat till Swegon.


Swegon tog hjälp av Evomatic i Karlshamn för att skräddarsy en robotcell som kunde utföra den här väldigt specifika arbetsuppgiften. Det speciella, säger Mats Pettersson på Evomatic, är att de bestämde sig för att använda en ABB FlexPicker-robot (IRB 360 ) inom tillverkningsindustrin.
"FlexPickern brukar mest användas inom livsmedelsindustrin, för att plocka korv eller praliner, eftersom den inte hanterar så höga vikter."

Det FlexPickern saknar i styrka tar den dock hem i snabbhet. Den klarar en dysa per sekund och dessutom jobbar roboten utan avbrott. I installationen finns även programvaran PickMaster, som är särskilt framtagen för plockning. Att automatisera produktionen på det här sättet var långt ifrån gratis, men enligt platschefen Ingvar Hagström räknar Swegon hem investeringskostnaden på tre år.
Kom till vår monter så berättar vi mer om våra produkter och tjänster
Publicerad
2016-03-16
Dokument