Skärteknikcentrum Sverige AB

Kom och se SM-tävling i CNC, live på Elmia mässan

Yrkes-SM inom CNC-fräsning och – svarvning avgörs på Elmia den 10-12 maj 2016. Åtta ungdomar från Kattegattsgymnasiet, Halmstad, Mälardalens Tekniska Gymnasium, Södertälje, SKF Tekniska Gymnasium, Göteborg och Wilhelm Mobergsgymnasiet, Emmaboda tävlar om de två platserna till Wordskills i Abu Dhabi 2017.
De övriga tävlingsgrenarna inom Yrkes SM kommer att avgöras i Malmö där också utdelning av guldmedaljer kommer att ske den 13 maj.
Kompetensförsörjningen till industrin är nödvändig och det faktum att färre elever väljer industritekniska utbildningar är en grund till att samtliga branscher och tillverkande industri nu gör något tillsammans och ser vikten av Yrkes-SM genom att aktivt gå in och sponsra tävlingarna. En av våra huvudsponsorer är DMG MORI. SM tävlingen avgörs på några av de absolut vassaste maskinerna. NLX 1500 med den app baserade Celos styrningen och de nya ecoMILL 800 V serien som är den enda maskinen i världen som har nya Siemens touch.
Ta chansen att möta de skickligaste ungdomarna inom CNC-teknik när tävlingen genomförs på Elmia i samband med mässorna. För första gången i samband med den här typen av mässa får ni också möjligheten att träffa ungdomar som står inför att göra sitt gymnasieval. Högstadieungdomar från Jönköpings län har i ett samarbete mellan Elmia, Teknikcollege och Skärteknikcentrum Sverige (SKTC) bjudits in för att besöka våra spännande utställare.
Det är första gången som Skärteknikcentrum Sverige arrangerar Yrkes-SM och vi gör det för att påverka och öka attraktionskraften och få ungdomar att välja en utbildningsinriktning mot framtidens industri. För ytterligare information kontakta Ulrika Elmersson, ulrika@sktc.se, mobil 070 978 25 59. Vill ni veta mer om Skärteknikcentrum besök vår hemsida www.sktc.se.
Vill ni veta mer om DMG MORI besök www.dmgmori.com

http://www.sktc.se
Publicerad
2016-05-06