HMS Industrial Networks

HMS Industrial Networks presenterar nya lösningar för ”Industrial Internet of Things” på Elmiamässan.

HMS Industrial Networks kommer att presentera ett antal nya innovationer inom industriell IoT på Elmiamässan, 10-13 maj. De nya lösningarna och produkterna möjliggör kommunikation mellan fabriksgolvet och IT-system vilket resulterar i helt nya effektivitetsvinster.
Fördelarna med IIoT
HMSs IIoT-lösningar bygger på 25 års erfarenhet inom industriell kommunikation och kommer att bli revolutionerande för många maskinbyggare och anläggningsägare. Lösningarna tillåter till exempel maskiner kommunicera sin status till olika IT-system, vilket möjliggör förebyggande underhåll. De kommer också att göra det möjligt för maskinbyggare att bli tjänsteleverantörer och sälja underhåll som en tjänst. IT-system kan analysera information från industriella realtidssystem och presentera nyckeltal och statistik från tidigare oåtkomliga OT-system.

På Elmiamässan kommer HMS att presentera:

IT/OT-gateways
Nya ”edge connectivity gateways” gör att OT (”Operational Technology”) kan kommunicera med IT (”Information Technology.”) Detta ger affärssystem oöverträffad tillgång till realtidsinformation från produktionsanläggningar. Bland annat kommer HMS att presentera nya gateways för att ansluta PROFINET och PROFIBUS till .NET på IT-nivå. En annan nyhet är industriella IoT-gateways för smarta energisystem.. Anybus SG-gateways möjliggör kommunikation mellan industriella applikationer och energiprotokoll. Denna kommunikation är själva grunden för så kallad "Smart Grid", där kraftverk och energiutrustning interagerar med industriella maskiner. SG-gateways är ännu ett exempel på hur HMS förverkligar Industriell IoT.

Kommunikation till trådlösa nätverk
Med HMS nya Anybus Wireless Bolt kan man ansluta maskiner och industriella enheter till ett trådlöst nätverk. Den monteras på ett skåp eller en maskin och kommunicerar via Bluetooth eller WLAN. Anybus Wireless Bolt kan ansluta enheter som använder seriell-, CAN- eller Ethernetkommunikation.

Moln-lösningar
HMS:s beprövade och pålitliga Netbiter-lösning ansluter redan tusentals enheter, generatorer, UPS:er och andra OT-maskiner till molnet, där de kan övervakas och styras på distans. HMS presenterar nu nya lösningar för anslutning till tredjepartsmoln såsom Thingworks, Oracle och SAP. Anslutning till dessa moln kan göras med hjälp av HMS:s nya IT/OT-gateways.

Industriella nätverk
HMS:s nuvarande produktportfölj för industriella nätverk ansluter redan miljontals automationsenheter runt om i världen. Många av dessa enheter kopplas till någon form av kontrollsystem - en grundläggande form av IIoT. ”Industrial Internet of Things är inget nytt för oss”, säger Jörgen Palmhager, COO på HMS Industrial Networks. ”Vi har arbetat med mottot ”Connecting Devices” i mer än 20 år och gjort det möjligt för miljontals maskiner att kommunicera med nätverk. Genom vårt HMS Labs-initiativ har vi arbetat med Industrial Internet of Things i flera år och medan andra företag fortfarande diskuterar IIoT-planer presenterar vi riktiga prototyper, produkter och lösningar – innovationer som kommer att ge betydande värde eftersom användarna kan göra förebyggande underhåll, nyckeltalsuppföljning, maskinanalys, data mining, big data-bearbetning, produktionsstatistik och mycket mer. Industriell IoT kommer att innebära stora förändringar för många automationsföretag och HMS är tekniskt mycket väl positionerat för att hjälpa kunderna att förverkliga IIoT.”


HMS Industrial Networks.
HMS Industrial Networks är den ledande oberoende leverantören av produkter för industriell kommunikation inklusive fjärrhantering. HMS utvecklar och tillverkar lösningar för anslutning av automationsenheter och system för industriella nätverk under varumärkena Netbiter, Anybus och IXXAT. Utveckling och tillverkning sker på huvudkontoret i Halmstad, Sverige, och i Ravensburg, Tyskland. Försäljning och support hanteras av HMS lokala kontor i 11 olika länder och av fler än 50 distributörer runt om i världen. HMS har över 450 anställda och omsatte 75 miljoner euro 2015. HMS är noterat på NASDAQ OMX i Stockholm.

http://www.hms-networks.se
Publicerad
2016-04-04
Bilder
Dokument