HBM Sverige

HBM presenterar ny datalogger på Elmia Automation

–Högre prestanda och enkla uppkopplingsmöjligheter - direkt ut lådan

Test- och mätteknikföretaget HBM deltar i branschmässan Elmia Automation i Jönköping, 10-13 maj. I samband med mässan kommer HBM att presentera en ny datalogger, QuantumX CX22B-W, med kraftfullt förbättrad prestanda för insamling och fjärrövervakning av data.

Typiska användningsområden är fjärrövervakning av produktion och datainsamling i fält - när du vill kunna samla in och skicka mätdata trådlöst. Därför har CX22B-W utformats för att kunna samla in, analysera och lagra data direkt i dataloggern – utan behov av PC.

- I och med bättre möjligheter att koppla in både video och geografiska data från GPS ger den nya dataloggern en rikare datafångst med större möjligheter att visualisera resultatet, säger Stefan Nagéus på HBM Sverige.

Den nya dataloggern CX22B-W är en fristående lösning med integrerad mjukvara, vilket gör det enkelt att komma igång - direkt ur lådan. Produkten har förbättrade uppkopplings-möjligheter och kan lätt anslutas till de flesta typer av givare. Mätsignaler från analoga och digitala givare, GPS, CAN och videokamera kan synkas och samlas in simultant. Med den inbyggda mjukvaran, Catman, kan mätningar övervakas, analyseras och styras över nätet via t ex 4G- eller WiFi-uppkoppling.

Tack vare den förbättrade prestandan har nya CX22B-W har möjlighet att samla in upp till 5 miljoner signaler per sekund.

HBM kommer ställa ut i monter D05:60 på Elmia Automation. Där ges möjlighet att se det senaste inom test och mätteknik, t ex PMX, ett system för signalomvandling som hjälper företag att uppnå maximal effektivitet i nätverkade produktionsmiljöer. PMX kan enkelt integreras i industriella automationssystem och har stöd för bl a programmeringsspråket Codesys. I montern finns också en presskraftsdemo baserad på PMX och en doseringsmaskin, även den med inbyggd HBM-teknik. Förutom nya CX22B-W visas också övriga delar i HBM:s universiella mätssystem, QuantumX och nyheter inom digitala och analoga givare.

Om HBM Test and Measurement
HBM (Hottinger Baldwin Messtechnik) är teknik- och marknadsledare inom vägningsteknik, test och mät. Företaget grundades i Tyskland 1950 och idag omfattar produktprogrammet hela mätkedjan, från virtuella till fysiska tester och provningar. HBM har produktionsanläggningar i Tyskland, USA och Kina och är representerat i över 80 länder över hela världen. I Norden har HBM kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark och välkända kunder inom bland annat fordons-, elektronik-, process- och livsmedelsindustrin samt offshore och kraft- och energisektorn. Läs mer på: www.hbm.com

http://www.hbm.com

Publicerad
2016-05-06
Bilder
Nya dataloggern QuantumX CX22B-W från HBM samlar in, analyserar och lagrar data direkt i dataloggern – utan behov av PC.
Nya dataloggern QuantumX CX22B-W från HBM samlar in, analyserar och lagrar data direkt i dataloggern – utan behov av PC.