Omron Electronics AB

F3SG-R säkerhetsljusridåer: lätta att installera, använda, och underhålla

Omron säkerhetsljusridåer serie F3SG-R med skyddsklass IP67, kombinerar extremt vridstyv konstruktion, för att garantera enkel inriktning, med ny felsökningsfunktion baserad på QR-koder.
För att passa behoven för de flesta användare finns de nya ljusridåer i två versioner, den enkla F3SG-RE för enkel on/off detektering och den avancerade F3SG-RA för mer krävande säkerhetslösningar.

Två versioner
För att tillfredsställa större krav kan de mer avancerade F3SG-RA versionerna anslutas i kaskad i upp till tre uppsättningar. Dessutom fås möjlighet till olika mutingsfunktioner, flytande eller fast blanking, minskad upplösning och en pre-reset som förhindrar att en maskin återstartas när personal fortfarande finns inne i en tillverkningscell. Inställning kan göras via DIP-omkopplare eller från fri PC-mjukvara med överföring via blåtand.

Olika typer och skyddshöjder
Båda versionerna kan levereras som fingerskydd med en 14 mm strålavstånd eller som handskydd med en detekteringsförmåga 30 mm. Skyddshöjder upp till 2080 mm för fingerskydd, som har en maximal räckvidd på 10 meter och upp till 2510 mm för handskydd, som har en maximal räckvidd på 20 meter. Som stöd vid inställning finns optisk synkronisering.

Enkel felsökning
Skulle problem någonsin uppstå med dessa innovativa produkter, skannas helt enkelt QR-kod på medföljande märkskylt, som kan fästas på maskinen, med en smart telefon eller surfplatta och man kommer då direkt till webbsida som ger detaljerad felsökning.
Enkel installation och injustering.

Alla versioner och modeller i F3SG-R serien levereras som standard med speciellt fäste som medger enkel justering, även efter att installationen är klar. Som extra tillbehör finns ett enkelt monterbart stänkskydd som ger förstärkt skydd mot repor och mekanisk påverkan av den optiska ytan.

Besök vår monter D08:16 så berättar vi mer!
Publicerad
2016-03-14
Bilder