Omron Electronics AB

Effektiv konstruktion med Omrons produkter i EPLAN

Automationsspecialisten Omron informerar att man utökat sitt samarbete med den ledande CAE-programleverantören EPLAN. Fler än 5 000 Omron makron finns nu tillgängliga via EPLAN-dataportal.
Omron tillhandahåller EPLAN-makron för automationsprodukter som PLC:er, I/O-enheter, motion, reläer, nätaggregat, temperaturregulatorer, tidreläer, räknare och övervakningsprodukter, samt för Sysmac-automationsplattform. Utveckling av EPLAN- makron fortskrider nu med sensorer och visionsystem mm. Framöver kommer EPLAN-makron göras tillgängliga för alla nya produkter. För kunder med specialbehov kan specifika makron skapas.

Uppgifterna om produkter som finns tillgängliga hittar du vi länk på industrial.omron.eu/eplan. Där finns inte bara alla viktiga produktuppgifter utan är också ett värdefullt verktyg för sammanställning för konstruktionsdokumentation. Konstruktörer kan välja de uppgifter som önskas och på så sätt framställs fullständig dokumentation snabbt och parallellt med konstruktionsprocessen.

Förutom det breda utbudet av tillgängliga uppgifter kan användare även dra nytta av de utökade funktioner som makrona ger: ritningar över enskilda komponenter, mått, produktegenskaper och med 2D- eller 3D-vyer att komponenterna kan monteras virtuellt. De förproducerade konstruktionselementen kan helt enkelt dras och släppas på ritningar eller kretsscheman. Därefter justerar programmet automatiskt alla data till det format som konstruktören använder.

Förutom symboler på kretsscheman, borrmallar och annan tillverkningsinformation som även direkt kan kopieras in i konstruktionsprogrammet, producerar programvaran ett enhetligt arbetsgränssnitt och förenklar därmed både konstruktion och dokumentationen.
Publicerad
2016-03-30
Bilder