Omron Electronics AB

E3S-DB - fotocell för alla transparanta material

E3S-DB har fått ett unikt optiskt system som möjliggör avkänning med låg hysteres och högt dynamiskt omfång. Som ett exempel kan E3S-DB detektera en skillnad på endast 3% av ljusintensitet på ett avstånd upp till 4 meter från ett objekt.
Omron, specialist inom industriell automation, introducerar fotocell för transparenta objekt, särskilt framtagen för livsmedels- och dryckesindustrin.E3S-DB ger bättre och enklare detektering av föremål som glasflaskor, PET-flaskor, transparenta tråg och förpackningsfilm.

Det optiska systemet i E3S-DB ökar stabilitet genom att helt filtrera bort allt ströljus som kan störa detektering av t.ex. glasflaskor. Vid ljusets passering genom en glasflaska ökar ljusintensiteten, denna oönskade effekt orsakar ofta störningar vid detektering av glasflaskor på förpackningslinjer som använder fotoceller med lägre stabilitet.

För att möta trenden att använda tunnare PET-flaskor inom dryckesindustrin, användes för E3S-DB en metod som kallas P-Opaquing, vilket ger ökad stabilitet genom speciella polariserande filter vis PET-objekt. E3S-DB har även en kompensering mot ändringar i ljusstyrka orsakad av omgivningsförhållanden eller kontaminering på reflektor eller fotocellens lins.

Med hjälp av "SmartTeach"-funktionen, kan inställning av E3S-DB göras både snabbt och enkelt. SmartTeach ger snabbt rätt inställning av tröskelvärde för ljusintensitet.
För maximal stabilitet behöver operatör endast manuellt justera (med hjälp av en trimmer) den ideala tröskelnivån för det aktuella avkänningsobjektet.

E3S-DB: s användarvänlighet förbättras ytterligare genom ett praktisk och tidsbesparande PC övervakningsverktyg. Tillsammans med SmartTeach, gör detta verktyg det möjligt att enkelt och snabbt bestämma optimalt tröskelvärde för ljusintensiteten genom att analysera minsta möjliga dämpning för ett objekt. Den enda åtgärd som krävs av användaren är att välja det optimala tröskelvärdet och tillämpa det på sina fotoceller.
Publicerad
2016-03-30
Bilder