Många nyheter på babymässa

Naturmaterial och design gick hand i hand när de ledande leverantörerna inom barn och babybranschen visade upp sina nya produkter inför den kommande säsongen på Allt för Barn & Baby på Elmia i Jönköping. Flera företag passade också på att visa upp nya smarta innovationer.

Bumbrider Connect, Camilla Lindblad, Elite Group. Foto: Elmia AB.

Tabergsföretaget Elite Group/Crescent Barnvagnar visade sitt patenterade system Bumprider Connect, som genom magneter och connectors kopplar ihop flera barnvagnar.

– Alla vet hur svårt det kan vara att ta sig fram med en dubbelvagn när man är ute och handlar eller på resa. Nu kan man bara dela vagnarna när man vill och gå med två vagnar var för sig, och sedan sätter man bara smidigt ihop dem igen, visade Camilla Lindblad, vvd fär Elite Group.

Lättmixad välling

IBP Scandinavia hade med sig en liten revolution för småbarnsköket till Allt för Barn & Baby. Den helautomatiska välling- och mjölkersättningsmaskinen Formula Pro mixar och fixar maten snabbt och perfekt till små hungriga munnar.

–  På bara några få sekunder mixar den pulver med vatten och tar fram färdig välling och/eller mjölkersättning i rätt temperatur och önskad mängd. Allt detta med en knapptryckning. Den är revolutionerande och har tagit marknaden med fart, säger Behzad Rahimi, Managing Partner, IBP Scandinavia AB.

Storksak visade sin nya smarta löstagbara väskinsats Storksak Travel, som kan rymma alla babysaker och enkelt hängs upp på en galge eller på en dörr ute på resa.

Ull och bomull

Ekologiska tyger och naturmaterial sågs i många av mässmontrarna, som till exempel bärsjalar av bomull, babymattor av ull och nappar av rågummi. Starka trender är också designade pedagogiska, produkter som gör det lättare för de minsta att lära sig saker, till exempel ätverktyg för små händer.

Nya matverktyg från b.box hos IBP Scandinavia. Foto: Elmia AB.

Rätt Start visade både ekologiska täcken och produkter i rågummi, förutom nappar bland annat en nätboll, som både fungerar som babyleksak och som skydd för nappflaskan i glas, som smidigt och säkert placeras inuti.

Xacta premiärvisade en ny praktisk ryggsäck designad för resa och utflykt med de minsta, My Harness Friend från Oops. Ryggsäcken har en avtagbar sele, vadderad justerbara axelremmar och bröstbälte.

– Selen gör det enkelt att hålla barnet under trygg uppsikt och kan tas av när barnet blir äldre, säger Mia Fant, ägare och grundare av Xacta.

Publicerad
2016-09-27
Bilder
Handgjorda yllefiltar från Nepal hos Klippan Yllefabrik. Foto: Elmia AB.
Pro Support premiärvisade sin nya vagn Baby Jogger City Tour, som smidigt kan fällas ihop och packas i en ryggsäck. Foto: Elmia AB.