Premiär för passionerat bakverk

Grand Hotel i Jönköping presenterar idag på Elmia Vårsalong sin nya bakelse, inspirerad av både regionen och årstiden, tillsammans med en presentation av sitt klassiska Afternoon Tea.

- Ett Afternoon Tea är tänkt att hålla dig lagom mätt fram till kvällsmaten, som på lördagar kanske blir lite senare på kvällen, berättar Miléva Blomberg, en av ägarna till Grand Hotel i Jönköping.

Att Grands passionerade bakelse, som är nummer ett i raden av kommande säsongsbakverk, härstammar från Jönköpingstrakten, avslöjas av den vättervåg i choklad som pryder bakverket. Att den dessutom innehåller passionsfrukt avslöjas av namnet.

- Resten av ingredienserna är hemliga, de får man smaka sig till, säger Miléva. Men vi har låtit ett par försökspersoner provsmaka den, äldre och yngre, som båda tyckte att den var fantastiskt god, fortsätter Mileva.

Från och med idag kan besökare avnjuta Grands passionerade bakelse tillsammans med Afternoon Tea, som förutom bakelsen består av en sandwich, scones, cupcakes, brownies och maränger. Till detta serveras te och alkoholfritt bubbel.

Publicerad
2015-04-25