Nytt utekök lanseras på Elmia Vårsalong

Idén till jönköpingsföretaget Svenska Utekök föddes i december förra året. Nu är de på Elmia Vårsalong för att lansera sitt kök. Tack vare all positiv feedback från mässbesökarna funderar företaget nu på en internationell lansering.

– Vi ställer ut på mässan främst för att få respons på våra kök, men vi har faktiskt även sålt kök här vilket är jättekul, säger Emil Blüchel på Svenska Utekök.

Köken, som tillverkas i Tenhult, är gjorda av kompaktlaminat vilket är samma material som man använder när man bygger lekplatser.

– Detta gör att köken kan stå ute året om, det enda som behöver tas in på vintern är vattenblandaren, berättar Emil. Materialet är unikt, vad jag vet så finns det inga andra utekök i kompaktlaminat på marknaden, fortsätter han.

Köket finns i en standardmodell med olika tillvalsmoduler, som exempelvis bardisk, sidobord och ett utbud av olika blandare. En populär detalj i det fullutrustade köket är iPad-hyllan, som många besökare varit positiva till. För att få ett komplett utekök får kunden själv komplettera med valfri grill. De funktionella borden kan även användas som planteringsbord eller jaktbord.

– Vi har fått mycket positiv respons på mässan. Besökarna uppskattar att köket är både lokalproducerat och har så bra hållbarhet. Detta gör att vi nu även funderar på en internationell lansering, berättar Emil. 

Publicerad
2015-04-25
Bilder
Utekök
Svenska Uteköks lansering på Elmia Vårsalong