Utställarnas egna nyheter

Jonsered
Jonsereds slitstarka skyddskläder finns i tre serier speciellt anpassade för krävande arbetsuppgifter utomhus. Välj mellan Basic, Pro-light eller Stretch i kläder som genomsyras av både funktion och design.
03 juni 2015 Läs mer
Jonsered
FR 2318 FA är en ny serie med Frontriders från Jonsered och här hittar du fyra mycket kraftfulla och mångsidiga maskiner. Tack vare en mängd olika tillbehör som enkelt kan kopplas på, får du en arbetshäst som gör nytta i trädgården året runt.
03 juni 2015 Läs mer
Jonsered
Jonsereds CS2253 är den mest moderna och kompetenta motorsågen. Det handlar om en kraftfull modell med specifika egenskaper som ger alla de bästa förutsättningarna för att kunna utföra ett optimalt arbete.
03 juni 2015 Läs mer
Husqvarna
Husqvarnas motorsåg T540 XP® är det mest professionella arbetsredskapet som erbjuds arborister. Den tekniskt avancerade sågen har bästa möjliga ergonomi och användarvänlighet.
03 juni 2015 Läs mer
Husqvarna
Rätt arbetsteknik, bästa säkerhetsutrustning och säkerhetssystemet TrioBrake™. Bättre rustad kan man inte vara när man arbetar professionellt med sin motorsåg.
03 juni 2015 Läs mer
Husqvarna

Att sköta om stora markområden ställer höga krav på de verktyg som används, särskilt på motorsågen. För att utföra precisionskapning, kvistning och beskärning krävs en motorsåg som Husqvarna 439.

03 juni 2015 Läs mer
Husqvarna
finns det en egenskap hos motorsågen som är oerhört viktig: maskinens vikt. 543 XP® är proffsmotorsågen som kombinerar extremt låg vikt, med den allra högsta kapaciteten.
03 juni 2015 Läs mer
Husqvarna
För andra året i rad har Husqvarna Automower® 330X blivit utsedd till ”Bästa premiumval” av den oberoende sajten Bäst-i-test. Ingen annan robotgräsklippare kom i närheten av Automower® 330X:s kapacitet i detta långtidstest.
03 juni 2015 Läs mer
Husqvarna
Husqvarnas lätthanterliga kombidunk är försedd med en verktygslåda. Tillsammans med lättviktshjälmen Technical är det två smarta tillbehör till arbetet.
03 juni 2015 Läs mer
Husqvarna
Husqvarna har kompletterat sitt sortiment av tåliga arbetskläder med två outfits. Det är röjkläder med extra stoppning och ett allvädersset i vattentätt GORE-TEX®-laminat.
03 juni 2015 Läs mer
Husqvarna
Husqvarnas serie batteridrivna häcksaxar passar perfekt för både villaägare och proffs och är extremt effektiva och enkla att arbeta med.
03 juni 2015 Läs mer
Metria AB
Nya data och förbättrade redigeringsfunktioner i TimmerWeb.
03 juni 2015 Läs mer
Rosenqvist Maskin AB
Kesla och Rosenqvist Maskin AB presenterar sitt förnyade sortiment av skogsvagnar till traktorer
02 juni 2015 Läs mer
Metria
I rapporten "Satellitbildskartering av lämnad miljöhänsyn i skogsbruket – en landskapsansats" - som tagits fram inom Skogsstyrelsens utvecklings-projekt Ny hänsynsuppföljning - har Metria hjälpt till med satellitbilds- och fjärranalyskompetens
02 juni 2015 Läs mer
Metria
Projektet går just nu under namnet "Ett fönster ut" och flera myndigheter finns med i arbetet. Resultatet ska bli en digital tjänst där människor enkelt kan få fram information om vilka natur- och kulturvärden som finns på en fastighet.
02 juni 2015 Läs mer
Metria
Metria släpper den populära appen Hitta fastighet, som funnits för iOS i ett år, nu även för Android. Vi passar även på att byta namn på appen till Fastighetskartan.
02 juni 2015 Läs mer
MegaKone Oy
Hydraulisk fjädermatare för biobrännsle är starkare, snabbare, enklare än vad har varit på marknaden.
02 juni 2015 Läs mer
Traktorimport Sverige AB
Det blir första gången som vi stolt kan visa upp en traktor ur varje traktorserie från Branson tractors.
02 juni 2015 Läs mer
Tommen Gram
Vedposen for din kvalitetsved!
Fylt med ved er denne utmerket til å selges på bensinstasjoner, gårdsbutikker, gartnerier, lokale butikker, dagligvarebutikker m.m.
01 juni 2015 Läs mer
Sydved AB
Sydved visar framtiden på SkogsElmia: Interaktiva glasögon för ett ännu mer aktivt skogsbruk.

Snart kan fältkartan vara ett minne blott. På SkogsElmia 2015 får Sydveds leverantörer uppleva morgondagens teknik Interaktiva glasögon ger appens funktionalitet direkt på verkligheten och lämnar händerna fria.
29 maj 2015 Läs mer
Nordfarm
Med nya Japa 235 kan du klyva ved hemma eller i stugan med samma möjligheter som du normalt bara hittar hos professionella vedmaskiner. Japa 235 introduceras på SkogsElmia, 4–6 juni 2015.
29 maj 2015 Läs mer
Nordfarm
Mindre kraft, ett smartare klyvsystem och mer intelligens. Det är visionen som ligger bakom Japa 435. Vedmaskinen bygger på två patenterade system som tillsammans är tänkta att hjälpa professionella användare att ta fram högklassig och skräpfri ved. Japa 435 introduceras på SkogsElmia, 4–6 juni 2015.
29 maj 2015 Läs mer
Tommen Gram
Full Air Big Bag flergangs-sekk
29 maj 2015 Läs mer
Aspen
Aspen 2 Full Range Technology kombinerar optimal smörjning med extremt ren förbränning. På SkogsElmia demonstreras den nya alkylatbensinen i monter 119.
29 maj 2015 Läs mer
Woodtiger AB
Woodtiger GJ30, världens första skotare med hybrid drift.
28 maj 2015 Läs mer
Kranman AB
Kranman kommer för första gången visa vårt nya Bison miniskotarprogram bestående av 4 olika modeller och världens första ATV vagn med boggiband.
28 maj 2015 Läs mer
Arom-dekor Kemi AB
För att slippa söl, spill och förorenad AdBlue® har vi nu skapat en smart lösning för att tanka AdBlue®. Vi har tagit fram en ny pickuptank där man med tankens befintliga 12 volts pump kan pumpa AdBlue® från IBC till pickuptanken.
27 maj 2015 Läs mer
JM:s Plåt & Mek AB
Företaget bakom Bamsesågen har nu tagit fram en helt ny mall för knuttimring. Med hjälp av mallen kan vem som helst enkelt timra. Knutmallen är helt revolutionerande och hjälper dig förverkliga dina drömmar om en timmerstuga.
27 maj 2015 Läs mer
Stora Segerstad Naturbrukscentrum
Stora Segerstad Naturbrukscentrum tror på skogens framtid och satsar hårt under 2015 med ett nytt Skogshus, nya simulatorer och nya skogsmaskiner.
26 maj 2015 Läs mer
Färmartanken AB
En enklare flaktank på 440 liter för diesel.
26 maj 2015 Läs mer
Rotpostmäklaren AB
En, för marknaden helt ny verksamhet, startas av Rotpostmäklarna Sverige AB där virke i alla former kan säljas över nätet. Idag kan vi erbjuda skogsägarna att sälja, t ex. sin gallring eller slutavverkning, via nätet på en beräknad volym till högstbjudande säger marknadschef Anders Fröidstedt. Virkesposter av olika slag anmäls till sajten och den beräknade volymen presenteras för alla virkesköpare runtom i landet. Här kan virkesköpare över hela landet, sedan vara med och bjuda på de olika virkesposterna.
06 maj 2015 Läs mer
TYRI Lights
Vi på TYRI Lights är marknadsledande inom arbetsbelysning, TYRI utvecklar smarta lösningar som är anpassade till skogsmiljöer,
06 maj 2015 Läs mer
Lennartsfors AB
Nu lanseras Järnhästen Flex, en modell med förbättrade egenskaper i terrängen, fler funktioner och en möjlighet till ett bredare tillbehörsprogram.
21 april 2015 Läs mer
Pentin Paja Oy
Det första Naarva-fällhuvudet lanserades 1992. Det var ett enkelt aggregat för fällning och lastning av träd, avsett för gårds- och skogsägare. Det kunde lätt monteras på en lastningskran i stället för lastningsgrip. Tack vare hållbarheten, enkelheten och den kraftiga giljotinskärningen blev Naarva-fällhuvuden en framgång. Sedan dess har Pentin Paja Oy levererat över 2500 fällhuvuden till 33 olika länder. Nu lanserar Pentin Paja Oy sitt nya elektrofria fällhuvud Naarva E24.
08 april 2015 Läs mer
Peters Skogsmaskinförsälning AB
Flera av Waratahs skördaraggregat är kompatibla med följande mät & styrsystem (se tabell för exakt kompatibilitet):
07 april 2015 Läs mer
Be-Ge Industri AB
Att köra maskin innebär ofta långvarigt stillasittande i miljöer som skapar både små vibrationer och kraftigare stötar. Kroppen utsätts för hårda påfrestningar som med tiden kan leda till arbetsrelaterade skador.
31 mars 2015 Läs mer
Koppom Maskin AB
Vi är ett Värmlandsbaserat företag som i första hand säljer begagnade skogsmaskiner och reservdelar inom skogsbranschen. Vi har även ett stort sortiment av nya delar och förbrukningsmaterial.
16 mars 2015 Läs mer
Svensk eSkog AB, www.eSkog.se
Med ePlan får skogsägaren ett kraftfullt förvaltningssystem med bl.a automatisk uppdatering från skördaren. Med tillhörande kartsystem hittar man lätt i sin skog. Framtida åtgärder "automatplaneras" med beräknade nettopriser.
12 mars 2015 Läs mer
Pentin Paja Oy
Naarva S23 som lanserades på hösten 2012 är den förmånligaste stegskördaren som finns på marknaden. Nu finns stegskördaren även tillgänglig med sågkapningsutrustning. Naarva S23C är en lätt och elektrofri stegskördare med snabb sågkapningsutrustning. Sågen lämpar sig bra för kapning av hårda träd och den klarar av att kapa ett 30 cm tjockt träd. S23C väger endast 235 kg, och för monteringen krävs ingen extra hydraulik eller ström. Såganordningen kan bytas ut mot S23-stegskördarens giljotin.
19 februari 2015 Läs mer

Information

Hela mässan pågår i skogen, Nära E4:an på Bratteborgs Gård, Vaggeryds kommun, ca 30 km söder om Jönköping.