Skogen - den rätta miljön

Grundidén bakom Elmias skogsmässor är att maskiner och teknik för modernt skogsbruk ska visas upp i sin rätta miljö - i skogen. En aktiv mässa med demonstrationer, som speglar det skogsbruk som normalt bedrivs i Skandinavien.

Tecknad bild skogselmia

Vi bygger upp en komplett mässanläggning ute "i fält" för användning under några få dagar. Det gäller allt från skyltning, vägar och parkering till entré, restauranger och toaletter. Tillgänglighet, kvalitet och säkerhet är våra tre viktigaste ledstjärnor i arbetet att skapa skogsbrukets mest spännande marknadsplats.

 

Här finns allt inom skog

Tecknad bild skogselmia

Såväl stora som små maskiner finns på plats och det spelar ingen roll om du är entreprenör, skogsägare, tjänsteman eller skogsåkare - du hittar det du är intresserad av!

Under mässdagarna på Elmia Wood 2013 avverkades skog samt att skördare, skotare och lunnare gick för högtryck. Småskaliga sågverk, vedklyvar, markberedningsutrustning, GPS-prylar och timmerbilar var också i full drift.


Fyra mässversioner

Tecknad bild skogselmia

Från starten 1977 och fram till slutet av 80-talet hette alla mässorna Elmia Wood, hade internationell inriktning och genomfördes vartannat år. Efter 1989 års Elmia Wood fick den internationella skogsmässan fyra-årsintervall. Samtidigt etablerades en skandinavisk mindre mässa i mellanåren, SkogsElmia, så att den svenska publiken fortfarande gavs möjlighet att gå på skogsmässa vartannat år. 2014 arrangerades för första gången MellanskogsElmia, den största mötesplatsen för det mellansvenska skogsbruket. År 2015 hade vi premiär för Forest Romania,en demomässa i skogsmiljö. Mässområdet låg utanför det lilla samhället Zizin strax öster om staden Braşov. Forest Romania 2015 anordnades i samarbete med DLG från Tyskland.

 

Störst i världen

Med sina 533 utställare och 54 215 besök under 2013 är Elmia Wood den största skogsmässan i världen. "Lillasyster" SkogsElmia är störst i Norden och hör också till världens fem största skogsmässor. 2011 hade SkogsElmia ca 33 209 besökare och drygt 300 utställare. 


Träffpunkt

Tecknad bild skogselmia

Under de tre dagar som SkogsElmia pågår sammanstrålar skogsfolk från hela norra Europa. Man tar tillfället i akt att träffa sina affärskontakter - eller passar på att knyta nya. Såväl skogsägare, entreprenörer som tjänstemän finns på plats för att göra affärer och träffa gamla bekanta. Många bussresor anordnas av skogsägarföreningar, banker och virkesköpare. Det är ingen överdrift att påstå att våra skogsmässor också fyller en social funktion.


Hela katalogen på Internet

Tecknad bild skogselmia

Mässan fortsätter långt efter att portarna har stängts. Därför är det viktigt att information om produkter och leverantörer finns lättillgängliga också efter mässan. Mässkatalogen publiceras på Internet ett par veckor innan mässan och kan användas som uppslagsverk efter mässan.

Vi vill att våra hemsidor ska hjälpa utställare och besökare optimera sin medverkan, såväl när det gäller förberedelserna, under själva mässan och vid uppföljningen av mässan.


Gruppresor

Tecknad bild skogselmia

För att utveckla och underlätta alla former av kontakter arbetar Elmia t ex målmedvetet med att hjälpa gruppresearrangörer. När mässan närmar sig finns anslagstavor med resor till mässan och vi hjälper bussar att snabbt komma fram till mässområdet.

Information

Hela mässan pågår i skogen, Nära E4:an på Bratteborgs Gård, Vaggeryds kommun, ca 30 km söder om Jönköping.