Show, säkerhet och skratt hos Champs of Logging

Champs of Logging är ett säkert kort i skogen. De arbetar med säkerhet och utbildning och har varit med på Elmias skogsmässor i över tio år.

– Vi hoppas kunna inspirera till ett säkert arbete med motorsågen. Vi vill göra det genom fartfyllda tävlingar, uppvisningar och show. Ja, och så bjuder vi med säkerhet på ett och annat gott skratt också, säger Christer Stolt på Champs of Logging.

Med hela Norden som arbetsfält bedriver Champs of Logging utbildningar, utför fällningsuppdrag, arboristtjänster och anordnar kurser för motorsågs- och röjsågskörkort med mera. 

– Vi arrangerar tävlingar som en del av vår verksamhet och har medverkat på Elmia sedan 2005 och ser mycket fram emot att möta mässbesökarna igen, säger Christer Stolt.

 

Publikvänligautslagningsheat

Under två av mässdagarna väntar det tävlingar. Övriga mässdagar blir det mer show- och uppvisningskaraktär

– På torsdagen har vi bjudit in personer som är relativt nya på det här med att tävla i motorsågskunskaper. På fredagen blir det lite av ”Mästarnas Mästare” där mer erfarna tävlande tar sig an vår motorsågsbana, berättar Christer Stolt.

Tävlingarna börjar med att varje deltagare får en ny motorsåg, med ny kedja och nytt svärd.

– Fast vi har varit lite taskiga och slöat till kedjan ordentligt, så det första viktiga tävlingsmomentet är att skärpa kedjan. Därefter ska de använda motorsågen i allt från precisionskapning till fällning, med beräkning av fallpunkt och liknande, säger Christer Stolt.

Tävlingen sker i publikvänliga utslagningsheat – fartfyllt och som alltid peppat med härliga kommentarer från de rutinerade tävlingsledarna. En show som inte får missas på mässan!

Publicerad
2017-05-24
Bilder