Provkör Komatsu på mässan!

Komatsu Forest planerar att visa flera nya produkter på Elmia Wood. Exakt vilka avslöjas först på mässan.

– Vi kommer med en ny maskin, nyheter på aggregatsidan och några nya tekniska lösningar, säger Annelie Persson, kommunikationsansvarig på Komatsu Forest.

Komatsu har världspremiär för nya maskiner på Elmia Wood. Vad det är avslöjas först på mässan. Men klart är att det ska gå att provköra skotare.

För Komatsu är Elmia Wood en viktig plats för internationella lanseringar inom skogens område. Därför har de bjudit in kunder och återförsäljare från alla sina marknader, bland annat från USA, Australien och Brasilien.

–Det här är en viktig mässa för oss, framför allt för att träffa våra kunder i Sverige och från hela världen, säger Annelie Persson.

Som en global aktör påverkas Komatsu av många konjunkturer. När det gäller trender i skogsbruket ser läget därför generellt positivt ut, även om det kan skilja mellan olika marknader.

Svenska skogsägare, entreprenörer och skogliga tjänstemän kommer att mötas av en mångnationell monter, med många intressanta inslag även ur ett svenskt perspektiv.

 

Provkörning på skotarbana

En ständigt återkommande fråga från besökare på skogsmässor är om man får provköra. Svaret är normalt nej, beroende på säkerheten och att det är kundmaskiner som demonstreras. På förra Elmia Wood var Komatsu ett undantag, och ett mycket uppskattat inslag var skotarbanan för provkörning.

– Vi ska erbjuda aktiviteter även den här gången, så svaret är ja, det kommer att finnas möjligheter till provkörning, säger Annelie Persson.

Komatsu Forest kommer till Elmia Wood med hela sitt nuvarande maskinprogram plus nyheter. Än viktigare i en tid då tillgänglighet och kostnader är det som skapar lönsamhet är eftermarknadsprogrammet, som får ett rejält utrymme i montern.

Publicerad
2017-05-22
Bilder
Komatsu visar nya maskiner på Elmia Wood. Vad det är avslöjas först på mässan. Men klart är att det ska gå att provköra skotare.
Komatsu visar nya maskiner på Elmia Wood. Vad det är avslöjas först på mässan. Men klart är att det ska gå att provköra skotare.