Ponsse hårdsatsar för att hålla maskinerna produktiva

Ponsse kom till Elmia Wood med hela sitt program av skogsmaskiner, flera världsnyheter och kunder från hela jordklotet.

– Två av tre besökare i vår monter kommer från andra länder än Sverige, berättar Urban Folkesson som är eftermarknadschef.

Åters hårdvarunyhet från Ponsse, skördare med Active Frame, först tillgänglig på Ponsse Ergo.

Maskinmässigt presenterades en stor nyhet, Active Frame för skördare. Funktionen finns sedan tidigare på Ponsses skotare Elephant, Elephant King och Buffalo. Förenklat sitter hytten på en ram i ramen, som kompenserar för rörelser i sidled på upp till ± 7 grader.

– Idag levereras 95 procent av våra skotare med Active Frame, säger Urban Folkesson.

Funktionen är mycket uppskattad och anses av förarna vara en viktig förbättring av arbetsmiljön. Rörelser i längdled ingår så att säga i terrängkörning, medan lutningar i sida är svårare att hantera under en hel arbetsdag.

Nu kommer Active Frame även på skördare. Först ut är Ponsse Ergo som visades för första gången i detta utförande på Elmia Wood.

Samtidigt lanserades ett nytt skördaraggregat, Ponsse H7 i HD-utförande med en kraftigare konstruktion för att klara maskinens hela livslängd även under riktigt krävande förhållanden.

Ponnse lägger mycket krut på eftermarknaden, i syfte att maskinerna ska stå stilla så lite som möjligt. I takt med att kraven på hög produktivitet ökar, samtidigt som lagkraven skärps, minskar marginalerna. Entreprenören måste ha kontroll över varje detalj för maximalt utbyte av maskinen.

Därför lanserade Ponsse egna oljor på Elmia Wood, för motor, transmission och hydraulik. Dessa tillverkas av specialister men uppfyller till punkt och pricka specifikationerna.

– Förr kunde man blanda oljor, men med dagens snäva toleranser kan det sluta med haveri, säger Urban Folkesson.

Andra nyheter på samma linje är tjänsten Parts On Line där entreprenören loggar in på en egen hemsida hos Ponsse. Här finns alla maskiner registrerade med aktuella reservdelslistor kopplade till varje individ. Därmed blir det inga felbeställningar och kunder får den senaste revisionen med automatik.

Ponsse presenterade även en serviceapp för beställning av förnödenheter och hantering av serviceavtal samt en förlängd fabriksgaranti, snarare en försäkring med samma funktion som en garanti för alla huvudkomponenter, som gäller i 6 000 timmar.

Publicerad
2017-06-09
Bilder
Årets hårdvarunyhet från Ponsse, skördare med Active Frame, först tillgänglig på Ponsse Ergo.
Årets hårdvarunyhet från Ponsse, skördare med Active Frame, först tillgänglig på Ponsse Ergo.