Guldsmak på träningsläger

Svenska Logginglandslaget deltar för första gången på Elmia Wood. De kommer både för att visa upp sig och vässa formen inför VM 2018 i Lillehammer med ett träningsläger med fart och spänning. 

– Det kommer att bli bra show. Vi har även bjudit in finska landslaget som kommer att vara med och sparra mot oss, berättar Nicklas Bergqvist, lagkapten för Svenska Logginglandslaget.

Han beskriver en sport som efter några slumrande år åter har blivit i ropet.

– Intresset har ökat och nu har vi en hel del spännande namn på gång

Tävlingarna består av fem grenar, två precisionskapningar, fällningsmoment, kvistning och kedjebyte. Vid senaste VM i Polen tog Anton Pettersson silver i trädfällning. Nu siktar han högre:

– Jag har alltid som målsättning att bli bäst. Klart jag går för guld, säger Anton Pettersson, som i media har fått epitetet ”motorsågens Zlatan”.

 

Daglig träning

Träningen får han dagligen i sitt jobb som manuell huggare.

– Du har hela tiden säkerhetstänket från tävlingsmomenten med dig. Ska du bli bra på något måste du träna. Jag får mängdträningen i jobbet och kompletterar sedan det med mer grenspecifik träning.

På frågan hur lång tid han behöver för att byta en kedja har han två svar:

– På träning 8-9 sekunder någonting. Tävling vill jag vara under 12 sekunder för att vara nöjd.

Lagkaptenen tipsar alla om att göra ett besök hos Svenska Logginglandslaget på Elmia Wood.

– Det blir action. Det blir publikvänligt. Du kommer att få med dig inspiration och bra säkerhetstänk för hur du hanterar din motorsåg, säger Nicklas Bergqvist.

Publicerad
2017-05-22
Bilder