Golden Logger utses på Elmia Wood

Det finns runt 1 500 verksamma skogsmaskinsentreprenörer i Sverige. För en av dem väntar en alldeles speciell utmärkelse på Elmia Wood: Golden Logger 2017. 

The Golden Logger– Det finns många anledningar att premiera våra duktiga skogsentreprenörer. De verkar i en tuff och konkurrensutsatt miljö och utför ett arbete som betyder mycket för skogsnäringen. Att bli vald till Golden Logger är ett erkännande som visar att du driver ett välskött företag, säger juryns ordförande Hans-Åke Elofsson.

Kandidaterna för utmärkelsen har nominerats till Skogforsk, som sedan valt ut de fem företag som bedöms som mest kvalificerade. Därefter är det en jury som värderar och slutligen utser vinnaren, som förutom äran även premieras med en skogsinspirerad resa.

– God ekonomi, bra personal, flexibilitet och utvecklingsinriktning är några faktorer som vi tittar på, berättar Hans-Åke Elofsson.

 

Varför är Elmia Wood forum för den här utmärkelsen?

– Elmia Wood är juvelen bland skogliga mässor och besöks av tiotusentals skogsintresserade personer från när och fjärran. Alltså ett perfekt tillfälle för att premiera Golden Logger!

 

Vad ser du annars mest fram mot på Elmia Wood 2017?
– Jag vill ta del av utveckling av produkter som kan bidra till att förenkla och effektivisera vardagen för entreprenörerna och maskinförarna och sådant som bidrar till bättre förutsättningar för lönsamhet i entreprenörsföretagen. Sedan hoppas jag också få se utveckling som leder till reducerade markskador och verksamheter som bidrar till att förbättra skogsbrukets image bland allmänheten, säger Hans-Åke Elofsson. 

Publicerad
2017-05-26