Trådlös vägning hos Tamtron

Tamtron AB har med sig en nyhet som de redan ser kommer att bli en succé när den börjar produceras och säljas i höst – en ny kranvåg med trådlös överföring. 

Tamtron- Vi presenterar den här nu på SkogsElmia för första gången som ett litet test, och alla vi pratar med är intresserade. Den får väldigt positiv respons och vi är jättenöjda, säger Fredric Jonsson, säljare på Tamtron.

Den trådlösa kranvågen har utvecklats och tagits fram i samarbete med Indexator, som byggt krandelarna. Tamtron står för tekniken och finliret.

- Den här tekniken har vi inte haft tidigare, utan kranvågen har haft slangdragning. Men hela den här produkten är nu ett svar på våra kunders önskemål, det är det vi arbetar efter, förklarar Fredric Jonsson.

Genom att skippa 15-20 meter hydraulslang blir vågen oberoende av utomhustemperaturer. Det intelligenta systemet är också föraroberoende, elektroniken kompenserar för alla rörelser och ger stabilitet och noggrannhet. Vågsystemet har också försetts med ett enkelt och smidigt batterisystem, som går på helt vanliga batterier.

Tamtron planerar att börja produktionen efter sommaren, med säljstart senare i höst.

- Det känns redan här nu att vi har en bra efterfrågan. Och vår testförare som använder utrustningen nu, ja han vägrar att lämna tillbaka den, så nöjd är han, ler Fredric Jonsson.   

Publicerad
2015-06-05
Bilder