Guldyxan till eldsjäl och vattenvän

Camilla Logarn från småländska Värends Nöbbele får Guldyxan 2015. Hon får den för sina insatser för att sprida kunskap om och på ett ansvarsfullt sätt värna och vårda skogens vatten. Priset delas ut på SkogsElmia torsdagen den 4 juni.

Camilla Logarn från småländska Värends Nöbbele får Guldyxan 2015 för sina insatser för att vårda och värna skogens vatten. FOTO: Marie Henningsson. 

Camilla Logarn har arbetat flera år med vattenvård i skogen, lett studiecirklar om skogens vatten, arrangerat vattendragsvandringar, skogsdagar och skogskvällar. Hennes engagemang började med att hon blev skogsägarrepresentant i Södra Östersjöns vattendelegation. När sedan Södra, där hon är förtroendevald, tillsammans med övriga skogsägarföreningar, började arbeta med att ta fram kampanjmaterialet Skogens vatten, blev hon en av skogsägarprofilerna i kampanjen. 

Camilla Logarn ser som sin främsta uppgift att entusiasmera och få många att engagera sig i frågan om skogens vatten. 

– Det är så grymt viktigt! Skogen är vår viktigaste näringsgren och den måste vi utveckla om vi ska få tillväxt i landets ekonomi. Samtidigt måste vi arbeta med miljöfrågorna, produktion och miljöhänsyn måste gå hand i hand. Skogen är lika viktig för klimatet som för ekonomin. Där är grunden till att vi måste sköta våra vatten, säger Camilla Logarn. 

Guldyxan delas ut av Skogsland, LRF Skogsägarna och Elmia. Camilla Logarn får ta emot Guldyxan torsdagen den 4 juni kl. 11.00 i LRF Medias monter (582) på SkogsElmia.

 

Publicerad
2015-05-29
Bilder