Christer blev Bästa Mästaren med minsta möjliga marginal

Christer Arvidsson från värmländska Gunnarskog vann med minsta möjliga marginal skotartävlingen Bästa Mästare på SkogsElmia.

– Det där var onödigt spännande, var hans kommentar efter att domarna konfererat och utsett honom till segrare.

Christer Andersson, svensk mästare 2015 i skotarkörning.

Tävlingen stod mellan tidigare mästare i skol-SM i skotarkörning. Finalen stod mellan två meriterade förare. Christer vann skol-SM 2005 och har bland annat vunnit nordiska mästerskapen. Motståndare var Tobias Falberg-Axelsson från Linköping, som segrade i skol-SM så sent som 2014.

I grundomgången var Tobias Falberg-Axelsson klart snabbast av alla tävlande. Men när det var dags för finalen så handlade det om nerver.

Christer Andersson drog i ett tidigt skede på sig två straffstockar och fram till sista momentet såg det ut som den yngste av dem två skulle vinna. Men på sista stocken vann Christer Andersson med minsta möjliga marginal. Det krävdes en domarkonferens för att skilja de tävlande åt.

Den nyblivne mästarnas mästare kör inte längre skotare. Han arbetar som mekaniker på Koppom Maskin, men håller krankunnandet vid liv när han provkör nyservade och reparerade skotare.

– Dessutom brukar jag hoppa in som förare ibland för att hålla igång kunskaperna, berättar han.

Bronspokalen gick till Samuel Östling från Växjö. 

Prispallen på skotar-SM. Segrare Christer Andersson, andrapris Tobias Falberg-Axelsson och trean Samuel Östling (t h).

Publicerad
2015-06-06
Bilder