Bytte färgbutiken mot SM-seger i motorsågning

Sveriges nye mästare i motorsågning jobbar i färgaffär.

– Det finns skog på hustruns sida, så jag har haft gott om möjligheter att träna, säger den nyblivne mästaren Niclas Nätt.

Han bor i Dalsland och gick på en motorsågskurs arrangerad av utbildningsföretaget Champs of Logging. När han fick höra om Svenska Mästerskapet så började han hårdträna och kvalificerade sig till slutspelet på mässan SkogsElmia i slutet av maj.

Han var en av sex deltagare i den slutliga uppgörelsen om titeln. Flertalet hade en yrkesmässig koppling till skogen.

På programmet stod sex grenar, bland annat kapning, instick och fällning. Niclas vann nästan varenda gren och slutade som etta på 210 poäng, följd av Tobias Fischer på 199.

Niclas och Tobias möttes i final, där ytterligare en gren ingick, kvistning. Det blev en jämn uppgörelse och i sista grenen, fällning, så tog nerverna ut sin rätt och trädet gick snett. För en vanlig amatör så var avvikelsen från den önskade linjen marginell, men i SM-finalen så kan detaljerna få stor betydelse.

Kontrollmätning visade att Niclas Nätt klarade segern. Han kan nu titulera sig svensk mästare i motorsågning. Tvåa blev Tomas Fisher och på tredje plats kom Ulf Hansander.

Publicerad
2011-05-27
Bilder
Niclas Nätt från Bengtfors, nybliven svensk mästare i motorsågning
Svenske mästaren Niclas Nätt jobbar till vardags i en färgbutik i Bengtsfors.