Be-Ge Industri AB

Ny stol ser dagens ljus

Att köra maskin innebär ofta långvarigt stillasittande i miljöer som skapar både små vibrationer och kraftigare stötar. Kroppen utsätts för hårda påfrestningar som med tiden kan leda till arbetsrelaterade skador.
På Be-Ge Industri AB i Oskarshamn ser man som sitt huvudsakliga mål att utveckla tekniska lösningar som höjer förarens komfort och samtidigt eliminerar ohälsosamt sittande.

Man lanserar nu förarstolen Be-Ge 3700.39, en stol som är anpassad för grävmaskiner, entreprenadmaskiner och liknande applikationer.

Stolen grundar sig i den välbeprövade 3000-serien som blivit mycket populär och är välkänd bland förare såväl i skogen som i entreprenadbranschen.
Det som skiljer stolen från övriga serien är att fjädringspaketet är separerat från stolens nyutvecklade lågbyggda överdel, något som möjliggör montering av bland annat grävmaskiners konsoller och spakar samtidigt som det ger ytterligare möjlighet till individuell inställning.

- Vi har sett en ökad efterfrågan på en produkt i den högsta komfortklassen anpassad för grävmaskiner och andra applikationer som kräver detta system. Förarna prioriterar idag komfort och hälsa mycket högre än för tio år sedan säger Ulf Krause på Be-Ge Industri.

- Vi såg det naturligt att basera den nya produkten på vår mycket populära 3000-serie då den erbjuder såväl hög komfort och hög kvalitet i kombination med ett väldigt flexibelt utrustningsprogram. En produktserie som helt enkelt mottagits mycket väl av marknaden, fortsätter Ulf.

Möjlighet till en bekväm stunds provsittande kommer att ges på flera mässor under året, varav SkogsElmia är en.

http://www.be-ge.com/index.php?option=com_content&view=article&id=175%3A370039&catid=1%3Alatest-news&Itemid=156
Publicerad
2015-03-31
Bilder