Husqvarna

Ny rymlig kombidunk och lättjusterad hjälm

Husqvarnas lätthanterliga kombidunk är försedd med en verktygslåda. Tillsammans med lättviktshjälmen Technical är det två smarta tillbehör till arbetet.
Husqvarnas hjälm Technical samt en ny 5-liters kombidunk underlättar arbetet för såväl skogsarbetare och professionella trädgårdsmästare, som villaägare med höga krav.

Kombidunken ger dig möjlighet att tanka snabbt utan stänk eller spill. Dunken är försedd med en verktygsväska med plats för vanliga verktyg, reservkedjor och fällkilar. Volymförhållandet mellan bränsle och kedjeolja har optimerats så dunken rymmer 5 liter bränsle och 2,5 liter kedjeolja.

Pipen på dunken har ett mekaniskt lås för att förhindra läckage och att den plötsligt öppnas. För att ytterligare minimera spill har dunken ett överfyllnadsskydd som innebär att när tanken är fylld stängs flödet av automatiskt.

Technical är en robust lättviktshjälm med hörselskydd och ett integrerat fäste för pannlampa. Storleken justeras enkelt med en hand när hjälmen sitter på huvudet, och även inredningen kan justeras på olika sätt för att passformen och komforten ska bli optimal. Ett nytt ventilationssystem ser till att hjälmen inte blir för varm.

Det etsade visiret har låg vikt och låg ljusreduktion och ger användaren fri sikt oavsett om det är upp- eller nedfällt. Vill man ha ett hörselskydd med FM-radio går det utmärkt att montera på hjälmen. UV-strålning påverkar många material och för att säkerställa hjälmens skyddsegenskaper finns en åldersindikator som visar hjälmens nuvarande kondition och när det är dags att byta ut den.

Cirkapris kombidunk 495 kronor.
Cirkapris hjälm Technical 1 195 kronor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karolina Zenk, Husqvarna, 036-14 69 29, karolina.zenk@husqvarnagroup.com
eller Nicklas Bergqvist, PerPR, 08-400 255 16, nicklas@perpr.se.

Högupplösta bilder:
Bilder finns att ladda ner på husqvarna.com/press samt på perpr.se.

För frågor om koncernen kontakta Husqvarnas pressjour, 08-738 90 80, press@husqvarna.se.

http://husqvarna.se
Publicerad
2015-06-03
Bilder
Dokument