Husqvarna

Motorsåg 439 – en stark mångsysslare

Att sköta om stora markområden ställer höga krav på de verktyg som används, särskilt på motorsågen. För att utföra precisionskapning, kvistning och beskärning krävs en motorsåg som Husqvarna 439.

Husqvarna 439 är en av två uppföljare till den populära motorsågen 339 XP från 2003, en modell som snabbt spred sig bland såväl professionella användare som vanliga konsumenter. Med 439 har man satsat ännu mer på design och prestanda, och tittat på professionella arboristmotorsågar för att få inspiration.

Den kompakta modellen har tagits fram för kräsna användare som behöver en lätt och pålitlig motorsåg. Husqvarna 439 har en förbättrad användarvänlighet och balans, tack vare en horisontellt liggande cylinder och sin unika konstruktion. Den reducerade vikten på sågen, i kombination med optimal manövrerbarhet, gör sysslor som beskärning och kvistning lättare än någonsin.

Måste man starta och stänga av motorsågen upprepade gånger, är det ett arbetssätt som passar modell 439 alldeles utmärkt. SmartStart-funktionen reducerar dragmotståndet med upp till 40 procent och gör att användaren kan starta sågen med minimal kraftansträngning. Sågen kopplar automatiskt över till ON-läge efter att ha varit avstängd. Andra egenskaper är X-Torq™ teknologin som gör att bränsleförbrukningen minskar och att avgas-utsläppen reduceras med upp till 75 procent jämfört med en vanlig tvåtaktsmotor.

Underhållet är smidigt tack vare flera smarta funktioner, som ett luftfilter med snabbvred och en praktisk kedjesträckare som sitter på sidan av sågen och därför är lätt att komma åt.

Cirkapris från 5 000 kr.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Karolina Zenk, Husqvarna, 036-14 69 29, karolina.zenk@husqvarnagroup.com
eller Nicklas Bergqvist, PerPR, 08-400 255 16, nicklas@perpr.se.

Högupplösta bilder:
Bilder finns att ladda ner på husqvarna.com/press samt på perpr.se.
För frågor om koncernen kontakta Husqvarnas pressjour, 08-738 90 80, press@husqvarna.se.

http://husqvarna.se
Publicerad
2015-06-03
Bilder
Dokument