Med reservation för eventuella ändringar
Januari
10 - 12 januariÖppet Hus Expo
Fackmässa för heminredning, present och blomsterhandel.
www.elmia.se/oppethus
 
16 - 18 januariNordic Profile Fair
Tre intressanta dagar med möjlighet att träffa befintliga och nya leverantörer på Elmia i Jönköping.
www.elmia.se/nordic-profile-fair
 
24 - 26 januariFOCUS SCANDINAVIA & ENTER 2018
ENTER den årliga konferensen av International Federation for Information Technology and Travel & Tourism som bjuder in representanter från akademin, det offentliga och näringslivet med koppling till turism och digitalisering. Deltagare kommer från hela världen; tidigare orter har varit Bilbao (2016) och Rom (2017).
enter2018.org
 
26 - 27 januariBOLIST
I slutet av januari sker BOLIST-mässan på Elmia i Jönköping. Med 2000 kvm. monteryta och fler än 140 utställare ges chansen att knyta värdefulla kontakter, bygga relationer samt affärsmöjligheter. BOLIST-mässan är öppen för inbjudna gäster.
www.elmia.se/bolist
 
27 - 28 januariHerbalife Nutrition
Herbalife Nutrition
www.herbalife.se
 
30 - 31 januariVäxadagarna Mjölk och Kött
Välkommen till Växadagarna den 30 - 31 januari på Elmia i Jönköping. Under två dagar får vi tillsammans mer kunskap, inspiration och möjlighet att utbyta erfarenheter.
www.vxa.se/toppmeny-dold/kalender/vaxadagarna-180130
Februari
27 februari 2018Ung Företagsamhet
Entreprenörskap på riktigt är Ung Företagsamhets regionala mässa i UF-företagande i Jönköpings län. Här får alla som driver UF-företag i Jönköpings län möjlighet att ställa ut, visa upp och sälja sina varor eller tjänster.
ungforetagsamhet.se/gymnasium/jonkoping/uf-massa-i-jonkoping-2018
Mars
2 - 3 marsKristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska dagar
Kristdemokraternas kommun- och landstingspolitiska dagar
www.kristdemokraterna.se
 
6 mars 2018Mårdskog & Lindkvist inköpsmässa
Mårdskog & Lindkvist inköpsmässa
 
9 - 11 marsJönköpings Choklad, Lakrits och Delikatessfestival
Jönköpings Choklad, Lakrits och Delikatessfestival - Paradiset för alla som älskar choklad, lakrits, delikatesser och allt inom drycker från A-Ö!
chokladkalaset.se
 
9 - 11 marsBomässa
Bomässan innehåller allt för hem och trädgård under ett tak. Möt regionens ledande företag och få experthjälp, ta del av nyheter och låt dig inspireras.
bomassa.se/se/massor/jonkoping2018
 
14 - 15 marsTrähusdagarna 2018
SP och TMF (Trä- och möbelföretagen) samverkar i teknik- och kompetensutvecklingsfrågor. Behandlar modernt trähusbyggande i hållbar utveckling.
www.tmf.se/om-tmf/kalender/2018/03/trahusdagarna
 
19 - 22 marsOnkologidagarna 2018
Onkologidagarna är svensk onkologis viktigaste möte. Mötet vänder sig till personal som jobbar inom cancervård och anordnas i samarbete mellan svensk onkologisk förening, sjuksköterskor i cancervård och Onkologkliniken Länssjukhuset Ryhov.
 
30 mars - 2 aprilBilsport Performance & Custom Motor Show
Skandinaviens största bil- och mc-mässa för entusiastfordon.
Bilsport Performance & Custom Motor Show är en mässa för hela familjen där det inte bara visas bilar och motorcyklar utan också bjuder på underhållning, tävlingar och spektakulära utomhusshower.
www.custommotorshow.se
April
10 april 2018Husqvarna Årsstämma 2018
Husqvarna Årsstämma 2018
www.husqvarna.com/se
 
16 - 18 aprilSveriges Offentliga Inköpares årskonferens
SOI är medlemsorganisationen för offentliga inköpare i Sverige. SOI utvecklar den offentliga affären genom kunskap, påverkan och kompetensutveckling.
www.soi.se
Maj
15 - 18 majElmia Automation
Elmia Automation har vuxit och blivit den ledande automationsmässan för svensk tillverkningsindustri. Här visas kompletta lösningar i drift för effektiv och automatiserad produktion.
www.elmia.se/automation
 
15 - 18 majElmia Plåt
Branschens egen mässa med ett brett utbud av maskiner, verktyg och tillbehör för den plåtbearbetande industrin.
www.elmia.se/plat
 
15 - 18 majElmia Verktygsmaskiner
En komplett produktionsteknisk mässa med allt inom verktygsmaskiner, verktyg och mätteknik. Mässan arrangeras tillsammans med våra samarbetspartners SVMF (Sveriges Verktygsmaskinaffärers förening) och MTAS (Machine & Tool Association of Sweden).
www.elmia.se/verktygsmaskiner
 
15 - 18 majElmia Svets & Fogningsteknik
Den ledande branschmässan i Sverige. Här hittar du allt som har med svetsning och fogning att göra, oavsett om du är verksam inom byggindustrin, verkstadsindustrin eller jobbar på en renodlad svetsfirma.
www.elmia.se/svets
 
15 - 18 majElmia 3D
Elmia 3D är en ny mässa för dig som vill ta del av det senaste inom additiv tillverkning. Här samlas leverantörer av maskiner, material och produktionsutrustning för att ge alla besökare chansen att upptäcka morgondagens produktionstekniker redan idag.
www.elmia.se/3D
 
15 - 18 majElmia Polymer
Skandinaviens största renodlade mässa för plast- och gummiindustri. Här visas ett högklassigt utbud inom områdena formsprutning, extrudering och kompoundering.
www.elmia.se/polymer
 
23 - 25 majVårmöte Patologi
Vårmöte Patologi
 
30 - 31 majUtvecklingskraft 2018
Konferensen vänder sig till alla som arbetar inom hälso- och sjukvård, omsorg samt tandvård. Tema: Kraft till rörelse
plus.rjl.se/utvecklingskraft
Juni
16 - 19 juniDreamHack Summer
Världens största datorfestival och LAN-party.
www.dreamhack.se/splash
Augusti
15 - 16 augustiÖppet Hus Expo
Fackmässa för heminredning, present och blomsterhandel.
www.elmia.se/oppethus
 
15 - 16 augustiNordic Profile Fair
Nordens viktigaste mötesplats för profil- och promotionbranschen.
www.elmia.se/nordic-profile-fair
 
22 - 25 augustiElmia Lastbil
Internationell mässa för åkeri- och transportbranschen.
www.elmia.se/lastbil
 
29 augusti 2018Tema Digitalisering
Digitaliseringen påverkar bland annat företagens förutsättningar och utveckling, hur och var vi arbetar, hur välfärden kommer att se ut i framtiden, hur vi umgås, lär, upplever, interagerar med andra människor och vår demokrati. Utvecklingen drivs av människor, genom forskningen, de globala värdekedjorna, hur vi handlar, våra beteenden och men snart också av Artificiell Intelligens (AI). Tema Digitalisering syftar till att ge den breda bilden av digitaliseringen på alla nivåer. Medverkar gör alltifrån Peter Eriksson, minister med ansvar för digitalisering, till myndigheter som Tillväxtverket, Skolverket, Digitaliseringsrådet och Bredbandsrådet, forskare, företag och exempel i framkant från offentliga verksamheter.
event.trippus.net/Home/Index/AEAKgIOw3kSyoSbtRvREzEwPT6m6MZJTHMSTQD2xEroZmhUssLdOUo_4nw_Z1OpTZO-7ZS7UtNxF/AEAKgIMw4jRLDvAoSJXNzDjggHJTkfuU1j5G3cvowaeu0goQzdap9V8MsLGq7rBdIyzdxtrUUnMy/swe
September
5 - 9 septemberElmia Husvagn Husbil
Nordens största mässa för camping och mobilt liv
www.elmia.se/husvagn
 
13 september 2018Lågaffektivt bemötande! - Bo Hejlskov Elvén
Hur skapar vi en arbetssituation som är bra för både individen och personal? Hur ser Bo Hejlskov Elvén på hur vi kan optimera vårt bemötande i vardagen? Hur undviker vi oro och aggressivitet? Vad betyder lågaffektivt bemötande och hur gör man då? Låg-affektivt bemötande har sin utgångspunkt i att människor med problemskapande beteende ofta har svårigheter med att reglera affekt. Lugn och självkontroll hänger ihop och Bo beskriver hur vi kan ge individer kontroll över sig själva, så de lättare kan samarbeta med sin omgivning. Bo lär oss hur vi använder vår egen affektkontroll för att utstråla lugn samt för att själva inte smittas av oro.
www.biljettbolaget.se/tema/lagaffektivt-bemotande-bo-hejlskov/#view
 
25 - 27 septemberVA-mässan
På VA-sektorns viktigaste mötesplats träffas användarna i form av kommunal VA-sektor och industri med producenter av utrustning och tjänster inom t ex vattenrening, distribution, IT, mät-, styr- och reglerteknik, drift, underhåll, forskning, konsultation m.fl. områden.
www.elmia.se/va-massan
 
26 - 27 septemberElmia Garden
Fackmässa där du möter de ledande aktörerna inom växtmaterial, odlingsteknik, krukor och trädgårdsdekorationer och allt annat som intresserar dig som jobbar inom trädgårdsbranschen. Fackmässa - endast för inbjudna
www.elmia.se/garden
 
25 - 27 septemberElmia Avfall & Återvinning
Mässan är den självklara mötesplatsen för alla som ser affärsmöjligheterna i en effektivare avfallshantering – oavsett om det gäller återvinning, återanvändning eller framtidens deponeringsteknik.
www.elmia.se/avfall-atervinning
Oktober
3 - 5 oktoberSocialchefsdagarna
För dig som vill vara med och diskutera aktuella socialpolitiska frågor är Socialchefsdagarna rätt ställe. Frågor lyfts på ett strategiskt plan och fortsätter diskuteras i pauserna.
www.socialchefsdagarna.se
 
9 oktober 2018Gymnasiemässan 2018
Gymnasiemässan anordnas av Jönköpings kommun och riktar sig till dig som ska välja till gymnasiet 2018 (läsåret 2018/19). Här deltar ett 15-tal utställare för att informera om de program och inriktningar som finns på deras skola. Kom och ställ frågor till elever och lärare på plats. Personal från Antagningskansliet i Jönköping deltar på gymnasiemässan. Öppettider för allmänheten är kl. 16.00 – 19.00 Välkommen!
 
12 - 14 oktoberElmia Icelandic Power Show
Islandshästarna kommer tillbaka till Elmia för ännu en hästfest. Programmet för Elmia Icelandic Power Show fylls med ännu fler clinics, shower och tävlingar på hög nivå och i arenan finns utställare som erbjuder allt för islandshästar och ryttare.
www.elmia.se/Icelandic-Power-Show
 
10 - 14 oktoberElmia Scandinavian Horse Show
Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping ska bli en stor branschträff för svensk ridsport – en mötesplats för alla som på olika sätt är verksamma i branschen eller är hästintresserade.
www.elmia.se/scandinavian-horse-show
 
24 - 26 oktoberElmia Lantbruk
Arenan för det svenska lantbrukets framtid. Med mässa, debatter och inspirerande miljöer visar vi på bredden och möjligheterna.
www.elmia.se/Lantbruk
November
14 november 2018Omgiven av idioter
SUCCÉN FORTSÄTTER! Nu bär det vidare till Jönköping.
Thomas Eriksons debutbok "Omgiven av Idioter" har sålts i över 500.000 exemplar och översatts till 26 olika språk. Många många fler har läst boken som även på senare år fått en bästsäljande uppföljare. Oavsett om du är ny till ämnet, eller om du är en av dessa läsare, är det helt klart att detta är föreläsningen för dig.
www.atikko.se/event/thomas-erikson-omgiven-av-idioter-14-nov-2018-jonkoping-1069
 
13 - 16 novemberElmia Subcontractor
Norra Europas ledande underleverantörsmässa.
www.elmia.se/subcontractor
 
27 november 2018Mr. Tourette
År av magiska ritualer och tics i alla dess slag fick plötsligt ett namn. Nu turnerar han världen över med sin unika föredragsshow. Pelle Sandstraks livsupplevelser är som tagna direkt ur en film. Hans berättelser får publiken att häpna vart han än vänder sig. Med stora portioner av absurd och fysisk humor, levererar Pelle historier om de människor som trodde på honom. De personer som gav honom en positiv självbild genom att belysa det vackra och unika i att bete sig "iStörd plus".
www.atikko.se/event/mr-tourette-pelle-sandstrak-27-nov-2018-jonkoping-1068
 
30 november - 3 decemberDreamHack Winter
Världens största datorfestival och LAN-party.
www.elmia.se/Dreamhack