Adtollo

Topocad breddas med funktioner för maskinguidning

Adtollos programvara Topocad har breddats med funktioner för maskinguidning. För att kunna arbeta med maskinguidning behövs ingen separat modul utan funktionerna nås via fältmodulen som ingår i basmodulen.
”Fördelen med att använda Topocad som maskinguidning är att du kan använda samma programvara hela vägen från inmätningen via projekteringen till maskinguidningen” säger Tomas Sandström, affärsområdeschef på Mät & kart, Adtollo.

Med Topocad guidning läses positionen in från GPS direkt eller färdigbehandlade positioner för skopan via The Guider. Positionen visas upp tillsammans med terrängmodellen eller de beräknade sektionerna. Topocad hanterar en stor mängd format och kan leverera data till alla andra maskinguidningssystem.

Grävläget visas i 2D och 3D och vy kan väljas längs med vägen eller längs med maskinen. En dialog visar avståndet från den beräknade terrängmodellen och skopan. Dialogen är gjord för att visas extra tydligt för grävmaskinisten.

Systemet kan även användas av exempelvis arbetsledare och platschefer för att snabbt kunna positionera sig på bygget i tre dimensioner.

Under Position visar Adtollo hur maskinguidningen ser ut, välkommen till Adtollos monter A03:11.

Om Topocad:
Topocad är ett 3D CAD-system för mätningstekniska beräkningar integrerat med dataimport, beräkning, CAD, nätutjämning, projektering, detaljplaner, punktmoln och maskinguidning. En modern produkt, som sedan starten 1994 nu har nått mer än 22 000 användare runt om i världen, installerats i över 100 länder och översatts till 17 språk.

http://adtollo.se/mat-kart/produkter/topocad/arbeta-med-topocad/topocad-och-maskinguidning/
Publicerad
2015-01-21
Bilder