Nyheter från Elmia NordDrill

Slussen i Stockholm är Sveriges mest komplicerade trafikplats. Det är också Sveriges största grundläggningsarbete hittills – ett känsligt arbete där man går på djupet inte bara med pålarna utan även i svensk historia. Andreas Backhammar, Skanskas blockchef för grundläggningsarbeten på entreprenad SN71, kommer till Elmia NordDrill och berättar om Slussenprojektet på ett seminarium.

04 maj 2017 Läs mer

Vatten är vårt viktigaste livsmedel – men kunskapen om vad som bör finnas i ett bra vatten är inte alltid så stor. Ett exempel på det är trenden att dricka avsaltat vatten, vatten utan mineraler, som bordsvatten eller sportdryck.

– Det är lika dumt som att äta ägg utan protein, säger forskare Ingegerd Rosborg, som kommer till Elmia NordDrill för att prata om dricksvatten på ett seminarium.

24 april 2017 Läs mer

Norge satsar offensivt på den offentliga sektorn och allmänna kommunikationer de närmaste åren, bland annat vägar och järnvägar. Det skapar en het marknad för borrbranschen – men också het konkurrens, berättar Einar Østhassel, sektionschef i den norska arbetsgivarorganisationen MEF:s avdelning för brunns- och specialborrning. MEF är en av Elmia NordDrills samarbetspartners och deltar också på mässans branschtorg.

18 april 2017 Läs mer

Geomek slår på stort och har monter både inomhus och utomhus på Elmia NordDrill. Trots att de är mitt uppe i att flytta företaget vill de passa på att visa upp sin bredd inom grundläggning och borrning. Med sig till mässan har de bland annat sin nya hyresmaskin för grundläggning, KLEMM KR 806-5G.

12 april 2017 Läs mer

Foreningen af Danske Brøndborere är en av Elmia NordDrills samarbetspartners. Marknaden för borrning ser lite speciell ut i Danmark, berättar Jens Baumann, Technical Manager på GEO i Lyngby, och medlem i föreningens styrelse:

11 april 2017 Läs mer

PEAB Grundläggning i Stockholm kommer med stor styrka till Elmia NordDrill. Hela borravdelningen på PEAB Grundläggning Öst-Nord åker tillsammans till mässan för att se nyheter och utbyta kunskap om grundläggning.

03 april 2017 Läs mer

GRUSE kommer till Elmia NordDrill med en riktig storhet. Den hela 20 meter höga masten på borriggen Casagrande C16XP kommer sticka upp och synas ordentligt på mässans utomhusområde – och det är en helt unik visning.

28 mars 2017 Läs mer

Atlas Copco kommer till Elmia NordDrill med flera nyheter. Det handlar om helt ny design på flera produkter med många starka fördelar och vinster.

23 mars 2017 Läs mer

Debe Pumpar kommer till Elmia NordDrill för att visa upp hela sitt breda sortiment. Med sig i bagaget har de också en nyhet som de kommer lansera på mässans första dag.

16 mars 2017 Läs mer

Poratek, Finlands Brunnsborrar-förening, kommer till Sverige på en vårlig resa, där Elmia NordDrill är ett givet besöksmål. Medlemmarna ser fram mot att träffa branschens leverantörer och knyta nya kontakter.

09 februari 2017 Läs mer

Sandvik var med redan på premiären för NordDrill häromåret och återkommer även i år för att visa upp fler nyheter. 

08 februari 2017 Läs mer
Utomhusdelen på Elmia NordDrill.

Det blev en lyckad premiär för Elmia NordDrill. Den nya mässan lyckades samla hela den nordiska borrbranschen till premiären 6-7 maj och blev en mötesplats för både affärer och branschfrågor i ett nordiskt perspektiv.

08 maj 2015 Läs mer