Elmia NordDrill- mässan för jord och bergborrning

Intresserad av att se de senaste produkterna som utvecklats för vertikal, horisontell och styrd borrning genom jord, morän och berg? Eller vill ni veta mer om grundläggning och markförbättring? Planera in ett besök till NordDrill i Jönköping den 6 – 7 maj. En mötesplats för samtliga borrföretag i Norden, och premiär för det första Borrartinget någonsin!

Förutom borriggar och kompressorer för brunns- och geoenergi-borrning, rördrivning, pålning, mark och släntförstärkning får ni möta tillverkare av olika typer av borrkronor, borrhammare, borrör, foderrör, självborrande bult och stag, slang, kollektorrör, svetsutrustning, kopplingar, slipmaskiner, pumpar, mixers, vattenrening, mätinstrument och många andra tillbehör.

Utrustningar av speciellt intresse för konsulter och planerare kan vara styrd borrning som löser problem med rördragning under vägbankar och andra känsliga markområden som man vill undvika att gräva upp. Eller applikationer som injektering, Jet-grouting eller borrning och installation av jordspik, självborrande bult eller linankare som kan utnyttjas för markförbättring och slänt-förstärkning.

När ni besöker NordDrill har ni möjlighet att träffa både tillverkare och medlemmar i Foreningen af Danske Brøndborere, MEF, Poratek, Avanti, Geotec och FAB som gärna dela med sig av sina erfarenheter av hur produkterna fungerar i olika typer av applikationer.

Nedan kan ni ta del av ett axplock över vad utställarna presenterar under Elmia NordDrill:

 

Accio

Demonstration via live installationer av loggnings och övervakningssystemet Accio Monitor. Representanter från 2Flow AB kommer att finnas med i montern för visning av värmemängdsmätare till geo-energisystem, vilka kan integreras med Accio Monitor.

Visning av utrustning för TRT (Termisk responstest).

Atlas Copco

DrillAir Y35 är en ny kompakt högtryckskompressor för djuphålsborrning. Den är bränsleeffektiv och miljöanpassad (Steg IV) och arbetstrycket kan anpassas mellan 35 och 15 bar.

WellDrill 3062 har med sin 360-graders rotation en enastående räckvidd. Riggen har hög markfrigång och kan med fördel användas i trånga utrymmen tack vare sin kompakta design.

Debe Pumpar

Den nya 3”  plug & play pumpen är mycket enkel att installera – enfas stickkontakt. Debe visar även borrstänger i ny slitstark stålkvalitet som är utvecklade för borrning upp till 35 bars arbetstryck.

Drillex

Introducerar nya produkter på Svenska marknaden för krökningsmätning av borrhål, samt för kärnorientering. Gyrokompass TN14 används för noggrann inriktning av borrmaskiner. Ez-Ori och Kombi-Ori är två nya system för kärnorientering.  Ez-Nav är en programvara utvecklad för styrning av borrhål.

EMS Teknik

Presenterar och svarar på frågor om hur styrningar för djupvattenpumpar möjliggör optimal dimensionering för anpassning mellan prestanda och driftskostnader. Exempel på produkter är frekvensomformare, torrkörningsskydd, tillbehör för borrhål samt ett antal djupvattenpumpar.

Grundfos

Introducerar 4 nya modeller av SP-djupbrunnspumpar med ny hydraulik som ger en bättre verkningsgrad. De är även försedda med sandresistenta lager och en gjuten inloppsdel, vilket ger bättre livslängd och minskar risken för pumpskada. Grundfos kommer även att visa sin senaste dräneringslösning, samt pumpar för grävda brunnar och sjöar.

Gruse

På mässan kommer Gruse att visa den nya versionen av Doosans välbeprövade modell 25/330.

Doosan 25/330 är en högtryckskompressor som ger 25 bars tryck och 33 kubikmeter luft per minut. Doosans kompressorer tillverkas, precis som förlagorna från IR, i USA för de större modellerna och i Tjeckien för de mindre. Kompressorerna är sedan årtionden kända för sin långa livslängd, höga driftsäkerhet och låga underhållskostnader. Dessa punkter är fortfarande i fokus när Doosan nu vidareutvecklat den väletablerade modellen 25/330.

Den nya upplagan av 25/330 har en Cummins QSX15-motor som ger 580 hk (433 kW) och som uppfyller de senaste miljökraven (Tier 4 interrim / Stage 3B). Kompressorn kommer nu som standard i form av ett lastbilssläp på totalt 8100 kg som kan registreras för landsväg 80 km/h och släpet är konstruerat för att liksom kompressorn ge användaren en kombination av driftsäkerhet och hög prestanda.

Gruse är återförsäljare för hela Doosans Portable Power sortiment och även auktoriserad verkstad för de CAT-motorer som sitter på vissa av Doosans maskiner.

Kemetyl

Här visas Sveriges bredaste sortiment av Brienoler som: Bioetanol, Monopropylenglykol, och Etylenglykol, som kan levereras koncentrerat eller färdigblandat med eller utan rostskyddsinhibitor.

Knebel Drilling A/S

HY76-BRS är anpassad för DTH borrning med Symmetrix jordborrningssystem med foderrör i dimensionerna 8- till 14-tum. Arbetstryck på 20 – 25 bar med möjlighet att tillsätta olja eller vatten i tryckluften. Riggen är mycket flexibel och kan även användas for auger(skruv) borrning. Den kan även utrustas med en extern mudpump för rotationsborrning där man använder en slurry med vatten/bentonit eller CMC.

HY79-GRS-A-C är en trådlöst fjärrstyrd larvbandsburen 6-tums rigg utvecklad för geoteknisk augerborrning med en matningskraft upp till 50 kN. Riggen är bland annat utrustad med en hydrauliskt driven 230V växelströmsgenerator, en kompressor, ett Auto SPT-slagverk.

Knebels borriggar är utrustade med digital canbus-styrning och har dessutom en inbyggd CPT-styrning. De kan anpassas för flera olika borrmetoder, och skräddarsys för olika applikationer och kundens specifika behov. 

MuoviTech

Premiärvisar 2 stora nyheter på NordDrill. Stora i dubbel bemärkelse.

TurboCollector® utökas till 50mm. Sedan tidigare finns 32mm och 40mm.
På NordDrill kommer MuoviTech visa alla fördelar med den större dimensionen.

TurboCollector® är ett patenterat rör med räfflade spår på insidan. Spåren skapar ett mer turbulent flöde och utvinner effektivare energi än ett rör med slät insida.
Den andra stora nyheten kommer finnas på plats i vår  monter A03:30.

Robota

Visar ett nytt prisvärt och smidigt 4” pumppaket. Levereras i en kompakt förpackning som innehåller en 40 m elkabel med stickproppskontakt samt en extra backventil. Andra nyheter är framtidens digitala tryckströmbrytare med inbyggt torrkörningsskydd, samt en Armatursats för väggmontage – komplett med slang tryckströmbrytare, manometer och ventiler.                       

MuoviTech premiärvisar 2 stora nyheter på NordDrill. Stora i dubbel bemärkelse.

TurboCollector® utökas till 50mm. Sedan tidigare finns 32mm och 40mm.

På NordDrill kommer MuoviTech visa alla fördelar med den större dimensionen.

TurboCollector® är ett patenterat rör med räfflade spår på insidan. Spåren skapar ett mer turbulent flöde och utvinner effektivare energi än ett rör med slät insida.

Den andra stora nyheten kommer finnas på plats i vår  monter A03:30.

 

Publicerad
2015-03-26