Atlas Copco presenterar nya produkter

Atlas Copco kommer till Elmia NordDrill med flera nyheter. Det handlar om helt ny design på flera produkter med många starka fördelar och vinster.

– Vi kommer visa flera produkter inom olika borrdiscipliner, bland annat en ny generation jordborrningsprodukter och helt nya kompressorer, säger Martin Jönsson, verksamhetschef på Atlas Copco Welltech.

Atlas Copco har kontinuerligt vidareutvecklat sina jordborrningssystem och presenterar ny design på både Symmetrix och Elemex pilotborrkronor, med möjlighet att använda samma ringset till båda system.

– Den nya designen ger en förbättrad spolning som ökar borrsjunkningen, speciellt i ler- och sandformationer. Det blir också enklare att byta pilotkronan eftersom samma ringset passar till båda system. Därmed sparas både tid och pengar och man får extra fördelar vid borrning i känsliga miljöer, säger Martin Jönsson.

Atlas Copco visar även helt nya kompressorer på Elmia NordDrill. Då handlar det om den nya generationen Size II–kompressorer med nya motorer från Scania.

– De ger en lägre bränsleförbrukning per borrad meter och har ett flödeskapacitetssystem som ger snabbare spolning. De är också mer kompakta än tidigare, vilket minimerar transportkostnaderna. Dessutom blir underhållskostnaden lägre, eftersom det är längre mellan serviceintervallerna, säger Martin Jönsson.

Atlas Copco var med redan på premiären av Elmia NordDrill häromåret, 2015.

– Mässan når ju väldigt många besökare med sitt centrala läge i Sverige. Det är lätt för många att ta sig till Jönköping. För oss är det också en klar fördel att kunna visa våra produkter både inomhus och utomhus, där vi kan visa borrning direkt på plats.

– Vår inomhusmonter blir också en viktig plattform, både för att visa produkter och för att möta våra kunder. Vi kommer att ha både möten och konferenser i Elmias lokaler. Dessutom blir det seminarium om djuphålsborrning, kampanjer och erbjudanden. Vi ser fram mot många givande möten på mässan, säger Martin Jönsson.

Publicerad
2017-03-23
Bilder
Martin Jönsson, verksamhetschef på Atlas Copco Welltech, med Atlas Copco Welldrill, brunnborrningsrigg för bergvärme och för vattenborrning. Foto: Atlas Copco.
Atlas Copco Welldrill, brunnborrningsrigg för bergvärme och för vattenborrning. Foto: Atlas Copco.