Nya rön och intressanta projekt

Raka kärnborrhål, bygget av Cityringen i Köpenhamn, borrning genom permafrost på Svalbard och resultatet från den djupa borrningen i Åre. Under Elmia NordDrills mässdagar arrangeras en rad spännande seminarier som ger deltagarna det senaste i branschen.

Seminarierna under mässan är tänkta att ge besökaren möjlighet att fylla på kunskapsportföljen ordentligt. Här finns något för alla, menar Anders Olsson, Drillex AB, som sitter med i mässans styrgrupp.
– Jag tycker att vi har fått ihop en bra blandning som både kan tillfredsställa den del av publiken som sysslar med topphammarborrning, energiborrning och brunnsborrning såväl som dem som kommer från gruvsidan.

Anders specialitet är kärnborrning och nämner därför några seminarier på det området som extra intressanta.
– SKB, Svensk Kärnbränslehantering, har drivit ett väldigt stort projekt om att mäta hur pass raka hål man kan borra med kärnborrning. De har lagt stora resurser på att få fram resultat för att kunna utvärdera möjligheterna med detta.  Dessa resultat presenteras för allmänheten för första gången i ett seminarium på mässan. Det tror jag blir väldigt intressant för en stor del av besökarna, säger han och fortsätter:
– Ett annat spännande ämne är det djupa kärnborrningshålet som gjordes i Åre förra året. Ett av de djupaste hål som någonsin har gjorts i Skandinavien. Det kommer Lunds Tekniska Högskola att berätta om.

Varför är det viktigt seminarier på mässan?
– Det här är första gången på många år som vi har en borrmässa i Skandinavien. Det är jätteviktigt att träffas och knyta kontakter, men också att föra ny kunskap vidare. Här har man ju dessutom chans att ställa frågor till de som är verkligt insatta på de olika områdena.

Seminarierna hålls under båda mässans dagar. De är kostnadsfria, men kräver anmälan för att försäkra dig om en plats anmäl dig nu!  (i mån av plats finns möjligheten att anmäla sig under mässdagarna)

Anmäl dig via länken

 

 

Publicerad
2015-04-20