Fyra snabba frågor till Gruse Maskin & Teknik AB

Helena Nygren, VD Gruse Maskin & Teknik AB.

1. Varför behövs Elmia NordDrill?
- Borrbranschen i Skandinavien har det gemensamt att förhållandena i Norden på flera sätt är annorlunda än de våra kollegor i Europa normalt möter. Det känns viktigt och intressant att se hur branschens olika aktörer och leverantörer lyfter fram sina olika lösningar på just de förhållanden och utmaningar som finns här. Detta är också ett tillfälle för folk från olika ”hörn” av borrbranschen att mötas; brunnsborrare, grundläggare, kärnborrare, spränghålsborrning och prospektering på samma plats blir ett fantastiskt tillfälle att nätverka som Sverige tidigare har saknat.

2. Vilka hoppas du kommer att besöka Elmia NordDrill?
- Jag hoppas att många olika yrkeskategorier inom vår bransch ser värdet av denna mässa. Jag vill träffa konstruktörer, borrare, arbetsledare, tekniker, inköpare och hjälpare. Jag tror att denna mässa har något att erbjuda alla inom borrbranschen. Det vore också kul om vi fick träffa lite ungdomar som funderar på att börja jobba med borrning – det kommer att behövas fler borrare och nytt blod i branschen de närmsta åren.

3. Vad kan besökarna förvänta sig när de besöker er monter? 
- Vi har världens mest sålda borriggsmodell i vår monter - en Casagrande C6 - och vi tänker ha demonstrationer av dess rörelsemönster ”live” i montern. Vi har också Europas första exemplar av Doosans nya kompressor av typen 25/330 samt ett par injekteringsplattformar från Obermann. Som alltid pratar vi gärna med våra kunder om deras utmaningar i yrket och funderar tillsammans med dem på smarta tekniska lösningar på maskinella eller borrtekniska problem.

4. Till sist, vad hoppas du på just nu?
- Jag ser fram emot en härlig mässa med stora maskiner och trevliga människor. Det jag hoppas på i övrigt är fint väder; sol och +18 grader hade suttit fint första veckan i maj!

 

 

Publicerad
2015-04-24
Bilder
Helena Nygren (nummer två från höger)
Helena Nygren (nummer två från höger