En välkommen ny mötesplats

Den svenska borrbranschen behöver en ny svensk mötesplats. 6-7 maj anordnas Elmia NordDrill för första gången och i samband med den har Avanti sin årsstämma.

Tidigare arrangerade Avanti Brunnsborrardagen i Stockholm. Mässan gick i flera år och det behövdes förnyelse och utveckling av konceptet.
– Vi behövde professionell hjälp för att utveckla och förbättra mässan. Samarbetet med Elmia kom därför som en skänk från ovan. Jag har själv besökt Elmia flera gånger och det är en fin och ändamålsenlig anläggning för den här typen av mässor, säger Michael Klasson, vd på Avanti.

Avanti, förkortningen av Sveriges Avanti-Borrare Förening, bildades 1973. Föreningen verkar för att höja yrkeskunskapen inom brunnsborrarkåren.  Michael Klasson förklarar att på 1970-talet fanns det inte så många regler och det behövdes ordning och reda i branschen. Själv har han varit föreningens vd sedan 2010.

Varför har ni valt att vara partner och arrangera Elmia NordDrill?

– Branschen har en gemensam marknad i Sverige, därför är det bra att ha just en gemensam neutral mötesplats för alla. Vi har gemensamma leverantörer och mål med verksamheten, så varför då inte skapa en ny mötesplats? menar Michael Klasson.

Avanti kommer att vara på plats på Elmia NordDrill den 6-7 maj och i anslutning till mässan håller de sin årsstämma för medlemmarna, något som tidigare gjordes i Stockholm.
– Nu passar det perfekt att ha den på Elmia i samband med mässan eftersom våra medlemmar är där. Förhoppningsvis kommer det fler folk än det brukar göra, det blir helt enkelt två flugor i en smäll, avslutar Michael Klasson.

 

Publicerad
2015-03-26
Bilder