Bra start för Elmia NordDrill

Det blev en lyckad premiär för Elmia NordDrill. Den nya mässan lyckades samla hela den nordiska borrbranschen till premiären 6-7 maj och blev en mötesplats för både affärer och branschfrågor i ett nordiskt perspektiv.

– Alla de tankar som vi har haft tillsammans med branschorganisationerna har infriats. Tongångarna har varit väldigt positiva och alla tror på en fortsättning och en utveckling med till exempel geoteknik och grundläggning, säger Stefan Carlsson, mässansvarig för Elma NordDrill.

Elmia NordDrill samlade ett 40-tal av branschens leverantörer och branschorganisationer från samtliga nordiska länder och närmare 800 besökare.

I samband med NordDrill arrangerades också ett flertal seminarier, bland annat om erfarenheter från borrarbeten som gjorts i samband med Cityringen i Köpenhamn, på Island, i Åre och på Svalbard med hjälp av olika specialmetoder som till exempel coiltubing och kärnborrning.

Stormöte och startpunkt

Branschen höll också sin första upplaga av Nordiskt Borrarting, ett stormöte och en startpunkt för samarbete för alla som är verksamma i den nordiska borrbranschen.

– Vi är riktigt nöjda med mässan. Det är mycket folk och bra flöde, framförallt är det rätt besökare här. Jag har endast haft telefonkontakt med vissa kunder i tio år, därför är det extra kul att kunna mötas på en mässa såhär. Det behövs en mötesplats för branschen, det är viktigt, säger Peter Andreasson, säljare på Dahl Sverige AB.

– Det här är den första mässan som vi ställer ut på. Vi lanserar en ny produkt, en brytbänk, och det här är helt rätt forum märker vi. Intresset är stort för vår monter och det är mer folk än vi hade trott. Branschen behöver en mässa och en mötesplats, säger Ulf Stjernholm, delägare till Getab AB.

Elmia NordDrill kommer nu att fortsätta att bygga vidare på det nordiska perspektivet.

– Vi ska utvärdera de idéer och tankar som har kommit upp nu under mässan, säger Stefan Carlsson, mässansvarig.

 

För mer information om Elmia NordDrill kontakta Stefan Carlsson, mässansvarig, tel: 036-15 21 33

Publicerad
2015-05-08
Bilder
Utomhusdelen på Elmia NordDrill.
Utomhusdelen på Elmia NordDrill.
Peter Andreasson, säljare, Dahl AB.
Peter Andreasson, säljare, Dahl AB.
Ulf Stjernholm och Fredrik Furuhäll,delägare,Getab AB.
Ulf Stjernholm och Fredrik Furuhäll,delägare,Getab AB.