Gruse Maskin & Teknik AB

Gruse presenterar på Elmia NordDrill: Nya Casagrande C6XP

Casagrandes arbete med utveckling av nya produkter som syftar till att ge ett bredare spektrum av lösningar för borrning fortsätter. 

Stor omsorg och mycket resurser läggs årligen på området Forskning och Utveckling inom Casagrande Group, och man kan nu presentera resultatet från området ”kompakta” riggar där fokus ligger på att skapa nya relativt små men högpresterande modeller. Skiljelinjen mellan kompakta och stora borriggar representeras av en trotjänare i ny tappning; Casagrande C6XP. Den nya C6:an representerar 50 år av Casagrandes erfarenhet av borrning i kombination med ständig produktutveckling och innovation; ett tankesätt som kännetecknar företagets långa och framgångsrika historia.

Kompakt, stark och mångsidig är C6XP kapabel att arbeta inom många områden: stagborrning, RD-pålar, jet grouting. Maskinen kan fås hydrauliskt och/eller radiostyrd, den har den senaste tekniken inom lastkännande hydraulsystem och mastens rörelsemönster tillåter borrning helt inpå en vertikal vägg. Tack vare den nyutvecklade kinematiken blir C6:an dessutom snabb och smidig i sina rörelser och lätt att manövrera vilket ger en maskin som på ett effektivt och säkert sätt kan komma åt att borra också på trånga arbetsplatser och under krävande förhållanden.

Integrationen av den nya XP-linjen i C6:ans långa historia kommer inom kort att medföra fyra nya modeller. Genomtänkt design och praktiska fältstudier ligger konsekvent i XP-konceptet - Extra Performance - dvs kompakt storlek i kombination med utmärkt prestanda, låga driftskostnader, hög säkerhet och stor flexibilitet.

I Gruses monter kommer att finnas en helt ny C6XP med rotation och över 6 m slaglängd. Den och dess rörelsemönster kommer under mässdagarna att visas ”live” i vår monter – varmt välkomna!

Publicerad
2015-04-22
Bilder
Dokument