Nyheter

Under två dagar har det gjorts affärer och skapats kontakter i skogsområdet utanför Sala. MellanskogsElmia bjöd på en familjär god stämning och teknik och tjänster för morgondagens skogsbruk.

20 augusti 2016 Läs mer
Löpande uppdatering

 

 

20 augusti 2016 Läs mer
Löpande uppdatering

 

19 augusti 2016 Läs mer
Skogforsk delar med sig av konkreta tips på till exempel vad du ska tänka på när du ska gallra din skog.

Du kanske redan använt deras forskningsresultat. De ligger bakom till exempel klimatanpassade plantor, lönsamma skogsskötselmetoder och sajten Kunskap Direkt. De ligger också bakom smarta lösningar för drivning och effektiva virkestransporter längs vägarna.

16 augusti 2016 Läs mer
– Det finns mer liv i skogens vatten, säger Camilla Logarn. På MellanskogsElmia visar hon hur skogsägare kan uppfylla EU:s vattendirektiv och utveckla sin fastighet.

Förr var skogens vatten något som skulle ledas bort eller fram för att maximera tillväxten. Nu är vatten en viktig miljöfråga, reglerad i EU-direktiv, och en möjlighet att göra landsbygden mer attraktiv.

16 augusti 2016 Läs mer
Familjen Hallström - bestående av mamma Lara, pappa Per och döttrarna Alicia (5,5 år) och Elsa (2,5 år) - har de senaste två åren bott i betongtäta Bryssel. På helgerna har de åkt till olika skogsområden för att njuta av naturen.

Familjen Hallström saknar den egna skogen i Sala ifrån det tillfälliga hemmet i Bryssel. Men den här månaden flyttar de hem till Sverige igen – och ett av de första stoppen blir MellanskogsElmia.

12 augusti 2016 Läs mer
Läs mässtidningen för 2016

Nu finns årets mässtidning ute. I den hittar du bland annat program, utställarlista, intressanta reportage och praktisk information inför ditt mässbesök.

04 augusti 2016 Läs mer
På MellanskogsElmia finns aktiviteter även för våra yngre besökare.

Den 19-20 augusti slår portarna upp till årets stora skogliga familjefest – MellanskogsElmia 2016. Ta med hela familjen för här finns aktiviteter även för våra yngre besökare.

04 juli 2016 Läs mer
En världsnyhet på mässan! Den nya huggarbilen i lastbilsmodell.

På mässområdet kommer det att visas en världsnyhet inom sönderdelningsbranschen. Det är företaget Maskincity i Motala som importerar och säljer flissystem från Bibertrucks som presenterar denna nyhet.

22 juni 2016 Läs mer
Värmlänningen Fredrik Reuter startade skogsforum.se i april 2005.

Värmlänningen Fredrik Reuter startade skogsforum.se i april 2005. Då fanns inget onlineforum för skogsfolk men uppenbarligen fanns det ett behov. Sedan starten för elva år sedan har forumet nu vuxit till att idag vara Sveriges största sajt inom skogsbruket.

13 juni 2016 Läs mer
John Deeres nya mellanskördare 1270 G kommer till MellanskogsElmia i augusti.

John Deere visar en av sina senaste skördare på MellanskogsElmia i augusti. Den är bland annat utrustad med programvaran Smooth Boom Control, SBC, som ökar kranhastigheten med 10-15 procent med bibehållen hanterbarhet. 

01 juni 2016 Läs mer
På MellanskogsElmia för två år sedan var det en prototyp. Nu visar Kranman färdig produkt, en ny vagn som kopplas till fyrhjuling.

På MellanskogsElmia för två år sedan visade Kranman en prototyp av en processor på en vagn som kopplas till en fyrhjuling. Den färdiga produkten blev en komplett maskin. Resultatet visas på MellanskogsElmia i augusti.

01 juni 2016 Läs mer
När efterfrågan på tidningspapper minskar, finns en avsättning för skog som ökar. Det är kartong för förpackningar.

Minskad efterfrågan på tidningspapper skapar rubriker. Men det finns ett annat område med högre förädlingsvärde, där efterfrågan ökar. Kartongens fördelar och breda användningsområden gör att det finns en långsiktig hållbar efterfrågan på svensk massaved. 

12 maj 2016 Läs mer
Flyttbar boggie balanserar skotarvagnen och gör den säkrare efter en fyrhjuling.

Säkerheten med fyrhjulingar är en ofta diskuterad fråga. Men lika viktigt är vad som hänger efter maskinen. Det är förklaringen till att intresset för Avestavagnen ökar, både i Sverige och på export.

12 maj 2016 Läs mer
Eco Logs nya skördare i E-serien visas på MellanskogsElmia.

Eco Log har utvecklat en serie nya skördare och satsar på svenska motorer från Volvo Penta. Resultatet presenteras på årets viktigaste skogsmässa i Sverige, MellanskogsElmia.

Arborister – stor show och en nödvändighet för skogsbruk i städer.

Stor show och samtidigt en allt viktigare form av skogsskötsel.

Det är vad som väntar besökarna på MellanskogsElmia, årets viktigaste svenska skogsmässa.

21 mars har av FN förklarats som den internationella skogsdagen då man på olika sätt världen runt uppmärksammar skogens betydelse för människan. I år är temat för dagen skog och vatten. Det här vill vi på MellanskogsElmia uppmärksamma. 

21 mars 2016 Läs mer

Marknaden för skogsmaskiner i Sverige minskar. Det visar en genomgång av de senaste sex årens registreringar av skotare. Minskningen är i genomsnitt 16 procent.

18 januari 2016 Läs mer