Världsnyhet på MellanskogsElmia

På mässområdet kommer det att visas en världsnyhet inom sönderdelningsbranschen. Det är företaget Maskincity i Motala som importerar och säljer flissystem från Bibertrucks som presenterar denna nyhet.

Tidigare har deras huggarbilar av europamodell baserats på lastbilschassin från MAN men på mässan kommer nu nästa generation. Den nya huggarbilen är byggd på en Volvo FH med 750 hästkrafter med en stor hugg för den svenska marknaden.

Den nya lastbilsmodellen tar sikte i att man sitter kvar i hytten under hela arbetet. Tidigare hanterade man själva flisningen vid sidan av huggen, nu kan man alltså sitta kvar i hytten under hela arbetet. Lastbilen är modifierad för att anpassas till arbetet genom förändringar som en ombyggd hytt, X-Track som möjliggör att bilen kan flyttas när huggen är i gång, nyutvecklad kran som är bättre anpassad för arbetet samt justeringar för att minska bränsleförbrukningen. 

Själva huggen är en trumhugg med öppen trumma och små knivar för att få den bästa möjliga fliskvaliteten. Inmatningen har måttten 75 x 122 centimeter.

Vi har redan flera intressenter som visat stort intresse av den nya modellen. Kanske är den första redan såld innan mässan drar igång, säger vd Magnus Folkesson.

Publicerad
2016-06-22
Bilder
En världsnyhet på mässan! Den nya huggarbilen i lastbilsmodell.
En världsnyhet på mässan! Den nya huggarbilen i lastbilsmodell.