Nyhet från John Deere på MellanskogsElmia

John Deere visar en av sina senaste skördare på MellanskogsElmia i augusti. Den är bland annat utrustad med programvaran Smooth Boom Control, SBC, som ökar kranhastigheten med 10-15 procent med bibehållen hanterbarhet. 

Den maskin som visas på mässan i Sala är 1270 G, en mellanstor skördare för gallring och slutavverkning. Nya G-serien består av ytterligare två maskiner, skördaren 1470 G och skotaren 1910 G.

1270G är utrustad med ett John Deere H413, vilket är det senaste tillskottet i en ny serie högpresterande aggregat, H400-serien. Den greppar tag även i klena stammar och kvistar snyggt och säkert, vilket gör det effektivt i gallringar och i klen slutavverkning. Andra fördelar är robust konstruktion och enkelt dagligt underhåll.

– Vi har valt att visa 1270 G, eftersom det finns ett behov för skördare i den här klassen med stor flexibilitet, säger Niclas Frank, försäljningschef på John Deere Forestry i Sverige, och fortstätter;

– Vi har fått mycket positiva reaktioner från entreprenörer och förare över arbetsmiljön och att SBC gör kranen smidigare och snabbare.

Ny och effektivare motor sänker bränsleförbrukningen, samtidigt som vridmomentet ökat med hela 17 procent på den 6-hjuliga versionen. Skördaren finns även med åtta hjul.

MellanskogsElmia, den intressanta mötesplatsen för det mellansvenska skogsbruket, går 19-20 augusti i Sala.

Se fler nyheter från MellanskogsElmia

Publicerad
2016-06-01
Bilder
John Deeres nya mellanskördare 1270 G kommer till MellanskogsElmia i augusti.
John Deeres nya mellanskördare 1270 G kommer till MellanskogsElmia i augusti.