Claas presenterar sin nya organisation på Elmia Lantbruk

Claas är närmast en institution inom svenskt lantbruk. Därför oroade beskedet om att fabrikatet förlorat sin svenska representant. På Elmia presenteras lösningen som innebär att Claas satsar ännu hårdare. Agenturen tas över av Danish Agro som startat ett dotterbolag i Sverige, Swedish Agro Machinery AB, särskilt för Claas.

Claas återstartar i Sverige med ny organisation som presenteras på Elmia Lantbruk. På plats finns bland annat tröskan Claas Lexion 670

 – Vi ska bygga upp åtta kompetenscenter på strategiska platser i Sverige och satsa på mobil service med hög kompetensnivå, säger Magnus Karlsson, Area Manager Region Väst i den nya organisationen.

Genom att organisationen byggs upp från noll, kan Claas utgå från lantbrukets nuvarande och framtida behov. I sammanfattning är det att maskinerna ska rulla och servas på gården, för att minimera stillestånd och kostnader för lantbrukaren.

Swedish Agro Machinery ställer ut på Elmia Lantbruk 19-21 oktober. De kommer bland annat att visa en ny tröska, Lexion 670 T4f med Vario 770, samt två traktorer, Axion 870 Cmatic med Disco slåtterkrossar monterade bak och fram samt Arion 550 CIS Trend med frontlastare.

Även om tröskan och traktorerna i sig är intressanta, är den viktiga nyheten att Claas blir kvar i Sverige med en konkurrenskraftig serviceorganisation.

Till öppettider och entrépriser för mässan

Publicerad
2016-09-30
Bilder
Claas återstartar i Sverige med ny organisation som presenteras på Elmia Lantbruk. På plats finns bland annat tröskan Claas Lexion 670